Capelle aan den IJssel

's-Gravenweg werkzaamheden

Aan het werk

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat samen met Stedin en Evides aan het werk op de 's-Gravenweg.

De ’s-Gravenweg is een relatief smalle weg met veel fietsverkeer. Door het aanpassen van het wegprofiel in combinatie met het terugbrengen van historische bruggen, wordt deze route fietsvriendelijker en veiliger.

Op de ’s-Gravenweg wordt veel gefietst, zowel recreatief als fietsverkeer van en naar het werk, school of andere bestemmingen. De lange rechte stukken op de ’s-Gravenweg en de lage verkeersintensiteit zorgen er mede voor dat de snelheid van het autoverkeer hoger ligt dan wat maximaal is toegestaan, waardoor er een verkeersonveilige situatie ervaren wordt
In het najaar van 2019 heeft de gemeente tijdens een bewonersbijeenkomst gepresenteerd hoe het nieuwe wegprofiel en de historische bruggen eruit kan komen te zien en zijn we hierover in gesprek gegaan. De presentatie en het sfeerverslag kunt uw downloaden op deze projectpagina.

Wat gaan we doen?

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de hele ‘s-Gravenweg inrichten als fietsstraat. Stedin en Evides gaan voordat de fietsstraat wordt aangelegd, de leidingen vervangen. We combineren het werk om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De ‘s-Gravenweg is onderdeel van de doorfietsroute tussen Gouda en Rotterdam. Voor de ‘s-Gravenweg betekent dit dat het zwarte asfalt van de weg vervangen wordt door rood asfalt. In het midden plaatsen wij een rijbaanscheiding. Zie voor een voorbeeld van een fietsstraat de afbeelding onderaan deze tekst. Auto’s zijn op de fietsstraat te gast. 

Planning

Werkzaamheden Stedin en Evides

Tot medio 2023 gaan Stedin en Evides hun leidingen ten oosten van de kanaalweg vervangen in de ‘s-Gravenweg. Deze werkzaamheden lopen uit ten opzichte van de vorige planning. Hierover zijn de bewoners per brief geïnformeerd. Het werk wordt uitgevoerd door Heijmans.

Contactpersoon werkzaamheden Stedin en Evides

Heeft u vragen over het werk van Stedin en Evides dan kunt u hiervoor contact opnemen met Eddy Oonincx (Werkvoorbereider Heijmans) via 0611 91 22 83 of eoonincx@heijmans.nl.

Werkzaamheden gemeente

De gemeente start met het aanleggen van de fietsstraat wanneer Stedin en Evides klaar zijn. We verwachten in het najaar van 2023 aan het werk te gaan. Ook hierover worden bewoners per brief geïnformeerd. 

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten