Capelle aan den IJssel

's-Gravenweg werkzaamheden

Aan het werk

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat samen met Stedin en Evides aan het werk op de 's-Gravenweg.

Alle informatie over het werk staat op deze projectpagina.

Wat gaan we doen?

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de hele ‘s-Gravenweg inrichten als fietsstraat. Stedin en Evides gaan voordat de fietsstraat wordt aangelegd, de leidingen vervangen. We combineren het werk om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De provincie Zuid-Holland wil het fietsen (woon-werk verkeer) over een langere afstand aanmoedigen. De gemeente steunt dit project, want de gemeente Capelle aan den IJssel moedigt het fietsen aan. De ‘s-Gravenweg is onderdeel van de doorfietsroute tussen Gouda en Rotterdam. Voor de ‘s-Gravenweg betekent dit dat het zwarte asfalt van de weg vervangen wordt door rood asfalt. In het midden plaatsen wij een rijbaanscheiding. Zie voor een voorbeeld van een fietsstraat de afbeelding onderaan deze tekst. Auto’s zijn op de fietsstraat te gast.

Naast het aanleggen van een fietsstraat, herstellen we drie historische bruggen aan de ’s-Gravenweg. 

Planning

Werkzaamheden Stedin en Evides

In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 gaan Stedin en Evides hun leidingen ten oosten van de kanaalweg vervangen in de ‘s-Gravenweg. Hierover worden bewoners per brief geïnformeerd. Het werk wordt uitgevoerd door Heijmans.

Contactpersoon werkzaamheden Stedin en Evides

Heeft u vragen over het werk van Stedin en Evides dan kunt u hiervoor contact opnemen met Eddy Oonincx (Werkvoorbereider Heijmans) via 0611 91 22 83 of eoonincx@heijmans.nl.

Werkzaamheden gemeente

De gemeente start met het aanleggen van de fietsstraatwanneer Stedin en Evides klaar zijn. We verwachten in de zomer van 2022 aan het werk te gaan. Ook hierover worden bewoners per brief geïnformeerd. 

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten