Bestrijding eikenprocessierups

Ieder jaar bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups in bomen. Dit doen we omdat dit een jaarlijks terugkerend probleem aan het worden is. De brandharen van de rupsen kunnen bij mensen namelijk allergische reacties veroorzaken zoals jeuk, branderigheid, roodheid en zwelling. Ook de eikenbomen zelf kunnen schade oplopen door de rups.

Bestrijdingsmethode

Omdat de eikenprocessierups steeds meer voorkomt in Capelle, starten we vroegtijdig met de bestrijding. Met een speciaal voertuig worden natuurlijke vijanden van de rups, minuscuul kleine aaltjes, met een vernevelaar in de bomen gespoten. Deze aaltjes zoeken de rupsen op en schakelen ze uit. Voordeel van deze methode is dat hij al kan worden toegepast voordat de rups brandharen ontwikkelt. Deze aaltjes zijn niet schadelijk voor mensen, planten en dieren.

Wanneer wordt de bestrijding uitgevoerd?

De komende weken zijn we in de avonden en nachten bezig met de bestrijding. Het gaat voornamelijk om bomen langs doorgaande wegen in Capelle. De duur van de bestrijding is afhankelijk van het weer. Het is namelijk belangrijk dat het droog is en niet te veel waait.

Wat merkt u ervan?

We proberen uiteraard de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Toch kunnen
wij deze niet helemaal voorkomen. Op het moment dat het voertuig bij uw woning werkt, ervaart u mogelijk kort overlast van geluid en licht van het voertuig.