Capelle aan den IJssel

Renovatie winkelcentrum De Scholver

Renovatie winkelcentrum De Scholver van start!

Vernieuwing entree Stationsplein en Pier Panderplein
Nieuwe inpandige fietsenstalling
Winkels op begane grond Stationsplein
Ook interieur krijgt opknapbeurt

Winkelcentrum de Scholver en de directe omgeving zullen dit jaar een metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum heeft ambitieuze plannen. Om het centrum weer toekomstbestendig te maken zullen de noord- en zuidentree anders ingericht worden. De bestaande overkappingen verdwijnen. Aan de noordzijde komen een mooie trap en een lift. Aan de zuidzijde/het Pier Panderplein komt gezinshoreca met aangrenzend een terras. De verouderde gevels maken plaats voor eigentijdse architectuur.

Voortgang

Renovatie De Scholver van start
Op 28 januari 2019 is aannemingsbedrijf Koers in opdracht van Nieuw Holland projectontwikkeling gestart met de renovatie van winkelcentrum De Scholver. Eind oktober 2019 moet het winkelcentrum weer klaar zijn voor de toekomst.

Entree Stationsplein verplaatst
Aan de kant van het Stationsplein zijn de sloopwerkzaamheden inmiddels nagenoeg gereed. De entree aan die kant is dan ook afgezet. De trap, hellingbaan en luifel zijn verwijderd. Het winkelend publiek kan via het trottoir langs de expeditie-ingang aan de Hildo Kroprade naar binnen. Deze route is door middel van bewegwijzering aangegeven. Ook zijn er twee tijdelijke oversteekplaatsen gemaakt om voetgangers veilig over te laten steken.

Bouwen aan een toekomstbestendig winkelcentrum
Zodra de sloopactiviteiten afgerond zijn kan er weer gebouwd worden. Naar verwachting wordt de eerste paal in maart 2019 geslagen.

Wat gaat er gebeuren
De entree aan het Stationsplein krijgt een nieuwe trap en lift. Naast de nieuwe entree komen er winkels op de begane grond. Hiermee krijgt het Stationsplein een aantrekkelijke uitstraling. Ook komt aan deze kant de nieuwe inpandige fietsenstalling. Niet alleen het exterieur maar ook het interieur krijgt een opknapbeurt. Er komen nieuwe puien en er wordt schilderwerk verricht. Als laatste wordt de entree aan het Pier Panderplein aangepast. De verbouwing is naar verwachting eind oktober gereed zodat er met de feestdagen in een volledig vernieuwde Picassopassage gewinkeld kan worden.

Meer informatie
Meer informatie over de renovatie zullen wij met enige regelmaat publiceren.

Meedenken over dit project?

Planning

Renovatie winkelcentrum Herinrichten Pier Panderplein
Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten