Capelle aan den IJssel

Poortmolen

Een nieuwe woningbouwlocatie in de Molenbuurt

Aan de overzijde van het IJsselland Ziekenhuis staat een aantal psychiatrische klinieken van Parnassia Groep, een grote aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Parnassia Groep heeft de gemeente te kennen gegeven nieuwe ideeën te hebben voor het gebied, dat grenst aan de Poortmolen.

Het plan van Parnassia Groep

Parnassia Groep wil een deel van de zorg weghalen en de zorg concentreren op het zuidelijk en westelijk deel van het gebied. Het noordelijk en oostelijk deel wil Parnassia Groep verkopen om woningbouw te laten ontwikkelen door een projectontwikkelaar. De situatie is weergegeven op onderstaande afbeelding.

Positief onder voorwaarden

De gemeente staat onder voorwaarden positief tegenover het bouwen van nieuwe woningen op deze locatie. Het geldende bestemmingsplan Schenkel-Noord staat de komst van woningbouw niet toe. Een vastgesteld gebiedspaspoort biedt de mogelijkheid om af te wijken van het geldende bestemmingsplan.

Gebiedspaspoort

Capelle aan den IJssel werkt continu aan een fijne leefomgeving voor en met haar bewoners. Daarom gaan we gezamenlijk met bewoners en maatschappelijke organisaties een ambitie opstellen voor de herontwikkeling van het gebied aan de Poortmolen. Ambities, die we nastreven, en spelregels voor de ontwikkelaar worden samengevoegd in een document, het zogenaamde gebiedspaspoort.

Participatieproces

De gemeente en Parnassia Groep trekken gezamenlijk op in het participatieproces. We vinden het belangrijk om u vroegtijdig te betrekken. Het proces wordt begeleid door bureau De Wijde Blik, die ruime ervaring heeft op het gebied van participatie. De starbijeenkomst voor de Poortmolen vindt plaats op 14 september 2022 vanaf 19.30 uur in het IJsselland Ziekenhuis. Het participatieproces bestaat uit diverse bijeenkomsten en verdiepingssessies. Ook kan men gedurende het hele traject vragen stellen en suggesties delen via doemee@capelleaandenijssel.nl.

Wilt u meedenken? Dat kan!

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten