Capelle aan den IJssel

Groene Oase - Nieuwbouw Fazantstraat

Winnaar Gouden IJsselsteen 2020

Een nieuwe buurt binnen een bestaande woonwijk, met een eigentijdse en ook passend uitstraling bij de omgeving. Het totaal van 21 woningen heeft door de diversiteit in woningtypen een speelse uitstraling, onder andere dankzij de zorgvuldig ontworpen openbare ruimte waardoor een parkachtig gevoel ontstaat. Zowel de woningen als de openbare ruimte zijn beide ontwikkeld met een hoge ambitie op duurzaamheid. Dit alles draagt bij aan een, voor Capelle, bijzondere ontwikkeling van een integrale woonomgeving van hoge kwaliteit.

Deze ontwikkeling heeft de juryprijs gewonnen in de categorie Groot!

Jury waardering

"Mooi ensemble, waar architectuur en openbare ruimte samenkomen in één geïntegreerd concept. Er is veel aandacht voor erfscheidingen en achterkanten naar het openbaar gebied, die voortkomen uit de architectuur van de gebouwen. De keuze van de kleur voor de baksteen is gevarieerd uit één kleurpalet, waarbij goed is gekeken naar de kerk waaromheen is gebouwd. Ook refereren andere details aan de kerk, terwijl tegelijk de nieuwe woningen een duidelijk eigen architectonisch concept hebben. De openbare ruimte voelt rijk en informeel"

"Zeer aangenaam ensemble van eengezinswoningen en een appartementen gebouw in een groene setting. Prachtig van kleur, de architectonische details en de fraaie tuinschermen geven dit buurtje karakter. Ook de kerk is goed geïntegreerd"

"Hoog uitwerkingsniveau, voor onze stad een ongekende kwaliteit van een integrale woonomgeving. Naturelle kleurstelling, gevarieerd en toch een ensemble met een monumentale kerk weten te bewerkstelligen. Tot en met de haagjes, stoepranden en schuttingen doorontworpen plan"

"Een zorgvuldig opgezet, kleinschalig invullingsplan met respect voor zijn omgeving. Het plan is een voortzetting van de opzet van de omliggende wijk, maar dan wel met een verfijnde hedendaagse architectuur. Het gebruik van hout, staal en lichte tinten baksteen in alle bouwblokken maken van het gehele plan een herkenbaar ensemble. Ook de materialen in de buitenruimte sluiten hierop aan. Het plan voegt hiermee iets toe aan de Capelse identiteit en vorm een aangename plek om te wonen en te verblijven"

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten