Capelle aan den IJssel

Freesiastraat 1 - Transformatie

Winnaar Gouden IJsselsteen 2020

Een voormalige kleuterschool, gelegen achter de Bermweg, is op zeer duurzame wijze verbouwd naar twee woningen. Het totaal zorgt voor een mooie integratie van duurzame technieken, het behoud van karakter en extra aandacht voor de erfinrichting.

Deze ontwikkeling heeft de juryprijs gewonnen in de categorie Transformaties!

Jury waardering

"Mooi transformatie, met respect voor de oorspronkelijke architectuur heeft het gebouw een nieuwe functie gekregen. Het gebouw is nu veel duurzamer, maar dat is aan de verschijningsvorm van het gebouw nauwelijks te zien. Bij een dergelijke verbouwing had er veel ‘uiterlijke schade’ toegebracht kunnen worden aan het gebouw, maar bij deze transformatie zijn de juiste keuzes gemaakt ten aanzien van de bouwkundige en architectonische ingrepen"

"Een aangename plek en gebouw waar je zelf wil wonen. Deze school is in een goede en oorspronkelijke staat gehouden en dat is juist knap. Hij is naar de huidige bouwkundige eisen duurzaam verbouwd, kan zo weer getransformeerd worden naar een andere functie"

"Prachtige integratie van duurzame technieken, behoud van het karakter en veel aandacht voor de erfinrichting"

"Transformatie van een voormalige school naar woningen. Niet uniek in Capelle, maar wel bijzonder lastig als het plan aan een beschermd dorpsgezicht grenst. Door het architectonische ritme van het gebouw te gebruiken konden de duurzaamheidvoorzieningen logisch op het dak worden ingepast en blijft het gebouw nagenoeg onaangetast. De woonkwaliteit en het gevoel van thuiskomen, altijd belangrijk voor transformaties, zijn hier goed aanwezig. Het gebouw heeft een tweede leven gekregen en behoud daarmee zijn bijzondere positie aan de rand van het beschermde dorpsgezicht"

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten