Capelle aan den IJssel

De millenials homes of the future. Lets make the difference.

2020. Het jaar dat we zoekende zijn naar woningen in een wijk als Capelle aan den IJssel. Een moeilijke tocht brengt de burger in een misschien toch wel lastige positie. Waarom, vraag je je af? Een beetje gemiddelde werkende en of student kan bij het kiezen voor een studie vaak niet direct een huis kopen. Huizenprijzen van zowel woningcooperaties zijn niet onbetaalbaar maar wel duurder aan het worden in de social sector en tevens de geprivatiseerde sector. De gemiddelde MBOer en of HBOer eindige vandaag de dag hun studie met een schuld als ze niet gefund zijn door familie of door een andere weg. Dit zorgt voor een grote impact op een hypotheek. Vandaag de dag kan een starter niet zo snel meer een eigen huis kopen. Studieschulden zijn vandaag de dag relatief hoog en zijn mensen op zoek naar een mooie start van hun carrier-re waarin men tegenwoordig niet gemakkelijk een woning kan kopen met weinig eigen geld.

Om dit vorm te geven wil ik samen met de gemeente en betrokken stakehoklders mijn idee komen pitchchen om een milenial starterswijk te gaan bouwen door middel van een goedekope bouwvorm een starterswijk met mini milenial, future proof huizen te gaan bouwen. Het betreft een gebied in Capelle aan den IJssel waarin we binnen de huidige plannen mogelijk een kans kunnen bieden om tinie houses te gaan bouwen en een collectief gebied te gebruiken om een moderne miniwijk te bouwen en jongeren / starters de kans te bieden hun eerste huis te kopen voor een respectvolle prijs.

Om een visueel beeld hier van te krijgen ben ik alvast opzoek gegaan naar oplossingen en bestaande concepten. Bij Heijmans-one bieden zij een product aan waarin zij dit product nagenoeg al aanbieden en spelen hierin al in op de woningmarkt van de toekomst. Bekijk hier de website voor een goed beeld van hun style en als basis van dit grootse idee wat een groot success kan en gaat worden als we hier mee aan de slag gaan.

https://www.heijmans.nl/nl/heijmans-one/

De miniwijk mag dan wel met minihuizen genoeg voor kleine gezinnen, alleenstaande of andere samenstellingen bedoeld zijn. Door middel van een goede gebiedsontwikkeling en het inzetten van moderne technologie van vandaag de dag kunnen we er voor zorgen dat we een prachtig gebied met een mooie oplossing kunnen ontwikkelen voor veel starters van vandaag de dag.

Capelle is een gedreven en ondernemende wijk waar ik altijd gewoond heb met veel plezier. Ik ben er opgegroeid en geboren en weet wat er speelt en leeft. Omwillende een mooie uitstraling te geven en behouden in deze mooie stad wil ik graag met de gemeente in contact komen om samen hier over gedachten te wisselen. Als laatste denk ik dat het goed is om te reffereren naar de starters woningen in het project van Waterford: '' rive apartments.

Graag kom ik in contact.

Met vriendelijke groet,
Cedric Binkhorst
0615202265
Cedricbinkhorst@live.nl

Kunnen we Capelle een kans bieden aan de starters?