OVER WIJWILLENDIT

Er komt – mede door de komst van de Omgevingswet – steeds meer ruimte voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om initiatieven te nemen in hun stad of dorp. Gemeenten ondersteunen hen hierbij. De praktijk leert dat initiatieven vooral succes zijn als alle partijen goed met elkaar samenwerken. Maar hoe weet je wie welk initiatief wil nemen? Hoe zoek je de samenwerking met elkaar? En hoe voeg je jouw ideeën toe aan de initiatieven van anderen? Daarvoor is Wijwillendit! Hét participatieplatform voor initiatieven uit de buurt dat bewoners, ondernemers en professionals samenbrengt.

Op Wijwillendit zetten alle initiatiefnemers (gemeente, bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers) hun idee letterlijk op de kaart. En kunnen ze anderen uitnodigen om samen te werken. Op deze manier komen succesvolle initiatieven tot stand en ziet iedereen in één oogopslag wat er leeft in de stad of het dorp.

De voordelen

  • Eén platform voor alle initiatieven en projecten in de stad of het dorp
  • Gebaseerd op basisregistratie grootschalige topografie (BGT). Dit is dé digitale kaart van Nederland waarop gebouwen, wegen, waterlopen, terreinen en spoorlijnen eenduidig zijn vastgelegd.
  • Een ‘rode loper’ voor initiatieven en communicatiemiddel van het ‘intaketeam’ van de gemeente
  • Overzichtelijke projectpagina’s en resultaatgerichte participatiefunctionaliteiten
  • Heldere en up-to-date procescommunicatie voor alle lopende projecten binnen de gemeente op één plek
  • Geen gedoe meer met allerlei losse projectwebsites
  • In de herkenbare stijl van de gemeente, de stad, het dorp of het programma

Wijwillendit ook inzetten in jouw stad of dorp? Neem contact op met Onno de Vries, via +31 (0)10 307 68 28 of wijwillendit@plusanderen.nl.

Wijwillendit is een samenwerking tussen +Anderen en Nedbase.