Nissewaard

Flink meer laadpalen in Nissewaard

Komende jaren eenvoudiger elektrisch opladen

Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe, ook in Nissewaard. Om aan deze groei te kunnen voldoen plaatst de gemeente Nissewaard de komende jaren extra openbare laadpalen. Volgens prognoses zijn er de komende jaren ruim 300 nieuwe openbare laadpalen nodig in Nissewaard.

Om hierop voorbereid te zijn past de gemeente het plaatsingsbeleid voor laadpalen aan. Waar er voorheen enkel een laadpaal geplaatst werd wanneer een bewoner hier een aanvraag voor deed, wordt er nu ook gekeken naar de verbruiksdata van de laadpalen. Op basis daarvan wordt bepaald of er in een buurt een laadpaal bij geplaatst moet worden. Daarbij blijft het voor elektrische rijders ook gewoon mogelijk om een laadpaal aan te vragen.

Om duidelijkheid te geven waar er in Nissewaard laadpalen kunnen komen, heeft de gemeente alle locaties alvast op een kaart in concept ingetekend. Na de zomer worden inwoners gevraagd om te toetsen of de uitgekozen plekken in hun buurt geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen. De gemeente geeft aan dat buurtbewoners zelf vaak beter weten waar in de straat een goede plek is voor een laadpaal. Inwoners worden betrokken door berichten in de krant en sociale media.

Een openbare elektrische laadpaal kan door alle inwoners aangevraagd worden. Meer informatie over elektrisch opladen en het aanvragen van een laadpaal lees je hier: www.nissewaard.nl/laadpalen.