Nissewaard

Duurzaamheidslening

Energiebesparende maatregelen terugverdienen

Je woning energiezuinig maken. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Energiebesparende maatregelen verdienen zich terug, maar kosten in eerste instantie wel geld. De gemeente kan je daarbij financieel helpen met een lening met gunstige voorwaarden.
De voordelen op een rij:
• Je lost maandelijks annuïtair af en kunt tussentijds boetevrij extra aflossen;
• Je betaalt geen afsluitkosten;
• Je kunt minimaal €2500,- en maximaal €25.000,- lenen. Hoeveel je kunt lenen hangt af van welke maatregelen je wilt nemen;
• De looptijd van je lening hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en is 10, 15 of 20 jaar;
• Ook het rentepercentages hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en ligt tussen 1,6% en 2,1%.

Je kunt de lening gebruiken voor:
• De aankoop- en installatiekosten voor zonnepanelen
• De aankoopkosten van een van de volgende isolatiemaatregelen. Voorwaarde is dat je deze materialen zelf verwerkt in je huis:
o Gevelisolatie
o Dakisolatie of vloerisolatie
o Bodemisolatie
o HR++-glas
o Kozijnen die vervangen worden omdat HR++-glas wordt geplaatst
o Thermische glasfolie
o Isolerende deuren
o Isolerende gevelpanelen
o Zolder- of vlieringsisolatie

Wil je isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren door een professional? Of wil je naast zonnepanelen nog één of meer maatregelen treffen? Vraag dan een landelijke Energiebespaarlening aan. Ook voor energiebesparende maatregelen als een warmtepomp of zonneboiler kun je daar terecht.

Ben je geïnteresseerd in de Nissewaardse lening? Je kunt voor jouw specifieke situatie een berekening doen op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voor meer informatie en het aanvragen kun je terecht op de website van de gemeente: www.nissewaard.nl/duurzaamheid/duurzaamheidslening

De lening is niet toegankelijk voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Maak je onderdeel uit van een VvE, kijk dan naar de mogelijkheden voor een Landelijke Energiebespaarlening.