Nissewaard

Duurzaamheidslening

Energiebesparende maatregelen terugverdienen

Uw woning energiezuinig maken. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Energiebesparende maatregelen verdienen zich terug, maar kosten in eerste instantie wel geld. De gemeente kan u daarbij financieel helpen met een lening met gunstige voorwaarden.
De voordelen op een rij:
• U lost maandelijks annuïtair af en kunt tussentijds boetevrij extra aflossen;
• U betaalt geen afsluitkosten;
• U kunt minimaal €2500,- en maximaal €25.000,- lenen. Hoeveel u kunt lenen hangt af van welke maatregelen u wilt nemen;
• De looptijd van uw lening hangt af van bedrag dat u wilt lenen en is 10, 15 of 20 jaar;
• Ook het rentepercentages hangt af van het bedrag dat u wilt lenen en ligt tussen 1,6% en 2,1%.

U kunt de lening gebruiken voor:
• De aankoop- en installatiekosten voor zonnepanelen
• De aankoopkosten van een van de volgende isolatiemaatregelen. Voorwaarde is dat u deze materialen zelf verwerkt in uw huis:
o Gevelisolatie
o Dakisolatie of vloerisolatie
o Bodemisolatie
o HR++-glas
o Kozijnen die vervangen worden omdat HR++-glas wordt geplaatst
o Thermische glasfolie
o Isolerende deuren
o Isolerende gevelpanelen
o Zolder- of vlieringsisolatie

Wilt u isolatiewerkzaamheden laten uitvoeren door een professional? Of wilt u naast zonnepanelen nog één of meer maatregelen treffen? Vraag dan een landelijke Energiebespaarlening aan. Ook voor energiebesparende maatregelen als een warmtepomp of zonneboiler kunt u daar terecht.

Ben u geïnteresseerd in de Nissewaardse lening? U kunt voor uw specifieke situatie een berekening doen op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voor meer informatie en het aanvragen kunt u terecht op de website van de gemeente: www.nissewaard.nl/duurzaamheid/duurzaamheidslening

De lening is niet toegankelijk voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Maakt u onderdeel uit van een VvE, kijk dan naar de mogelijkheden voor een Landelijke Energiebespaarlening.