Nissewaard

Word Klimaatburgemeester

Deel je graag je kennis over een duurzamere en klimaatvriendelijke aanpak met je omgeving? Dan ben je een voorbeeld voor anderen! Was jij de eerste in jouw straat met zonnepanelen op je dak? Zit jij al jaren in de winter met je dikke trui op de bank en de thermostaat op 19 graden? Is het dak van je bedrijfspand groen en heb je als ondernemer stappen gemaakt om je bedrijf te verduurzamen? We hebben jou nodig om de inwoners van Nissewaard te inspireren. Word jij onze Klimaatburgemeester? Meld je nu aan!

Nationale Klimaatweek in Nissewaard

Van 31 oktober tot en met 6 november is de Nationale Klimaatweek. Dit doen we samen met ruim honderd andere gemeenten in Nederland. De Nationale Klimaatweek is bedoeld om te laten zien dat iedereen iets kan doen aan duurzaam leven, wonen, werken en reizen. Dit doen we door inspirerende voorbeelden van inwoners, bedrijven en organisaties te delen die de stap naar meer duurzaamheid hebben gezet. Met elkaar staan we deze week extra stil bij duurzaamheid en klimaatverbeteringen in Nederland én in de gemeente Nissewaard.

En jij? Word jij onze Klimaatburgemeester?

De vorige editie kende 142 Klimaatburgemeesters verspreid over heel Nederland. En dit jaar zoeken wij, Gemeente Nissewaard, jou in de rol van voortrekker, inspirator en verhalenverteller: iemand die een positieve bijdrage levert aan bewuster leven en een beter klimaat. Onze trots, onze Klimaatburgemeester.

Als Klimaatburgemeester ben jij het visitekaartje van de Nationale Klimaatweek in Nissewaard. Je bent aanwezig tijdens events en je vindt het leuk om met inwoners in gesprek te gaan over duurzaamheid. We zetten je letterlijk in de spotlights want jij bent ons boegbeeld!

Denk jij, dat ben ik en dat wil ik? Lees dan eerst de spelregels.

 Aanmelden kan tot en met 30 september.