Nissewaard

Duurzaamheidslening gretig in trek

Dat veel Nissewaarders zich al met energiebesparing bezighouden, blijkt uit het aantal aanvragen van de duurzaamheidslening. Inmiddels is dit aantal de honderd gepasseerd. Gezamenlijk hebben deze bewoners gezorgd voor een investering van bijna een half miljoen euro in verduurzaming van de woningvoorraad.

Inwoner Richard van Raam uit Spijkenisse gebruikte de lening voor de aanleg en installatie van zonnepanelen. “Het is echt een goede keuze geweest. De maandlasten van de lening zijn lager dan het bedrag dat ik maandelijks bespaar op mijn energierekening. Het levert dus geld op, terwijl ik niks heb hoeven investeren. En je doet er nog iets goeds mee ook.”

Woningeigenaren kunnen bij de gemeente een duurzaamheidslening aanvragen van minimaal € 2500 en maximaal € 25.000. De lening kan gebruikt worden voor het plaatsen van zonnepanelen en voor het zelf isoleren van de woning (doe-het-zelf). De voorwaarden van de lening zijn zo gunstig mogelijk gemaakt. Zo hoeven er geen afsluitkosten te worden betaald en liggen de rentepercentages tussen 1,6% en 2,1%. De looptijd is 10, 15 of 20 jaar en tussentijds kan boetevrij worden afgelost. Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen voor meer informatie en het doen van een aanvraag terecht op de website van de gemeente.

Wil je ook gebruik maken van de duurzaamheidslening?
Vraag van Gemeente