Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Steenloperstraat

Herinrichting

Met de openstelling van de onderdoorgang onder de nieuwe parkeergarage bij de Koperwiek, is er een verbinding naar de Steenloperstraat gemaakt. Zoals aangekondigd tijdens bewonersbijeenkomsten, ontstaat hierdoor eenrichtingsverkeer van de Duikerlaan naar de Reigerlaan. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze route, gaan wij aanpassingen doen in de Steenloperstraat. Tegelijkertijd gaan we de huidige situatie rondom het laden en lossen en het parkeren in de Steenloperstraat verbeteren.

Tijdens de genoemde bewonersavonden hebben wij van bewoners diverse wensen en suggesties ontvangen voor de inrichting van de straat. Het resultaat daarvan is dat de ondergrondse containers vlakbij de Jumbo worden verplaatst:
- er komen twee ondergrondse restafvalcontainers ter hoogte van de uitgang van de parkeerplaats van de Vijverhof;
- er komen ondergrondse containers voor papier, glas en textiel aan het begin van de Steenloperstraat (gezien vanaf de Reigerlaan).
De definitieve locaties voor de ondergrondse afvalcontainers hebben wij aangegeven in het definitief ontwerp dat u onderaan deze pagina vindt.

Ook zullen er fietsbeugels worden geplaatst aan de linker- en rechterkant van de uitrit van het parkeerterrein aan de Vijverhof.

Tot slot wordt de oversteekplaats aan de achterkant van het gebouw ‘Groenling’ verplaatst in het verlengde van de stoep, ter hoogte van de ingang van het gebouw. De precieze locatie kunt u ook terugvinden in het definitief ontwerp onderaan deze pagina.

De werkzaamheden in de Steenloperstraat starten naar verwachting op zijn vroegst in het vierde kwartaal van 2021. Eerst vinden er bouwwerkzaamheden plaats aan winkelcentrum de Koperwiek en de appartementencomplexen boven het winkelcentrum. Enkele weken voor we starten met de uitvoering van de werkzaamheden, geven wij informatie over onder andere de precieze planning, fasering en bereikbaarheid van woningen en kantoren in de buurt.

Planning

start werkzaamheden

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten