Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Silkeborg

Wat gaan we doen?

Uit onderzoek blijkt dat er in de Silkeborg en de Kalundborg ernstige schades en verzakkingen in de riolering zijn. Hierdoor ontstaat een risico bij het afvoeren van het water. De straat is verzakt en het asfalt van de rijbaan is, onder andere door boomwortels, in slechte staat. Dit gaan we aanpakken. De riolering wordt vervangen en de straat opgehoogd. Uw wijk valt binnen de 30 km-zone. Daarom wordt het asfalt van de rijbanen vervangen door klinkers.
Daarnaast wordt de verlichting vervangen door duurzame verlichting.
Waar nodig wordt ook de beplanting vervangen.
Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, worden de straatnaam- en verkeersborden vervangen.

Voortgang

Voordat de gemeente aan de werkzaamheden aan het groot onderhoud in uw wijk start, gaan wij vanaf 12 juli aan de wandelpaden en het fietspad rond uw wijk aan de slag. Vanaf 19 juli vinden asfaltwerkzaamheden plaats. Ook wordt in deze periode de oeverbescherming tussen de Bisletweg en de witte ophaalbrug vervangen en wordt het groen verwijderd.

Het groot onderhoud in uw wijk start op 30 augustus 2021 en duurt tot en met maart 2022. Onder het kopje downloads hebben we een tekening toegevoegd met de fases van het project.

De digitale bewonersavond liep tot 6 januari. De bewonersreacties hebben wij ontvangen. De antwoorden op uw vragen zijn onderaan deze projectpagina te vinden onder downloads.

Groen

In overleg met de bewoners van Silkeborg 7 t/m 17 is het ontwerp van het plein om de inrichting van het plein aan te passen in verband met het behoud van de 4 platanen gemaakt. 

Wij verzoeken u nogmaals voor aanvang van de werkzaamheden eventuele overhangende takken te snoeien, zodat de aannemer voldoende werkruimte heeft om de betonnen band op de erfgrens te verwijderen. Om onnodige schade te voorkomen, adviseren wij u waardevolle beplanting aan de rand van uw tuin tijdelijk te verwijderen. Om u hierbij van dienst te zijn, kunt u alleen uw snoeiafval in het plantsoen midden in de wijk waar ook ondergrondse containers staan storten en dan voeren wij het af.

Planning

Voorbereiding Uitvoering

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten