Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Schildersvormenbuurt fase 1

Wij investeren in uw wijk

De riolering in de Schildersvormenbuurt is aan vervanging toe. Bij het vervangen van de riolering wordt ook een gecombineerd hemelwater en drainagestelsel (DT-riool) aangelegd. Op deze manier wordt het hemelwater afgevoerd naar de singel. De straat wordt weer opgehoogd, waarbij de verharding uit het oogpunt van duurzaamheid en kosten wordt hergebruikt. Het asfalt op de erfontsluitingswegen in de wijk zal vervangen worden door betonstraatstenen. Ook gaan we de groenvoorzieningen en speelplaatsen vervangen. Verder worden er ondergrondse containers geplaatst en maakt de huidige verlichting plaats voor door LED-verlichting. Hiermee krijgt deze wijk een kwaliteitsimpuls.

Voortgang

De werkzaamheden aan de stadsverwarming (Eneco) en waterleiding (Evides) zijn uitgevoerd. Eventuele vragen hierover kunt u stellen aan Eneco en Evides.

In oktober 2019 heeft de aanbesteding van de werkzaamheden plaatsgevonden. De opdracht is gegund aan Bunnik Groep uit Alphen aan den Rijn.

Donderdag 9 januari 2020 zijn de werkzaamheden voor het groot onderhoud ter hoogte van Ets/Fresco gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden van de aannemer tot eind 2020. In het nieuwe plantseizoen, dat duurt van november 2020 t/m maart 2021, zal de gemeente het nieuwe groen aanbrengen.

Planning

Voorbereiding en aanbesteding Uitvoering

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten