Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden rotondes Schollevaar

Wat gaan we doen?

In de afgelopen jaren hebben de bewoners uit de wijk Schollevaar aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid op de Burgemeester Van Dijklaan, de Burgemeester Van Beresteijnlaan en de Operalaan. Hier zijn helaas diverse verkeersongevallen gebeurd. Daarom neemt de gemeente maatregelen.

3 rotondes in Schollevaar

De komende 2 jaar gaan we 3 rotondes aanleggen. Eén rotonde komt op de Burgemeester Van Beresteijnlaan en er worden 2 rotondes aangelegd op de Burgemeester Van Dijklaan, namelijk op de kruising met het Beatrijs erf en de Herenburg. Dit doen we om de wegen overzichtelijker te maken, de snelheid te verminderen en de veiligheid te vergroten. We leggen de rotondes niet tegelijk aan.

Start aanleg rotonde Burgemeester Van Dijklaan/Beatrijs erf (Update donderdag 22 juli 2021)

Op maandag 23 augustus starten we met de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan met het Beatrijs erf. Deze rotonde is in december klaar. 

Aanleg rotonde Burgemeester Van Dijklaan/Herenburg
In januari 2022 starten we met de aanleg van de rotonde op de Burgemeester Van Dijklaan/Herenburg. Hiervoor informeren wij u in het najaar van 2021. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting klaar in september 2022. 

Wat betekent dit voor u?

Om de rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan en het Beatrijs erf aan te kunnen leggen is de weg van maandag 23 augustus tot en met december 2021 afgesloten. Het gaat hierbij om het gedeelte van de weg tussen de Vrijheidsdans en de Herenburg. Dit betekent dat u voor een langere tijd een andere en/of langere route met de auto moet rijden. Hieronder vindt u de omleidingsroute en de kaart met de omleidingsroute.

Omleiding 1:

  • Beatrijs erf – Filomeentje Erf – Reidand – Vrijdheidsdans (route A)

Omleiding 2:

  • Burgemeester Van Dijklaan – Burgemeester Bakkerlaan – Burgemeester Schalijlaan – Hoofdweg (route B)

Meer informatie

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de rotondes. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via projecten@capelleaandenijssel.nl.