Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden Purmerhoek

Toekomstbeelden

De gemeente is gestart met het vervangen van een groot deel van de populieren aan de voorzijde van de Purmerhoek. Als gemeente hebben we de zorg voor het groen in de buitenruimte van Capelle, zo ook voor de bomen. Met regelmatige inspectierondes houden we de gezondheid van de bomen in de gaten. De inspectie door Bomenwacht Nederland wees uit dat een aantal bomen aan vervanging toe is. Dit bleek ook uit het feit dat de gemeente de afgelopen tijd meldingen binnen kreeg over vallende takken. Dit is geen wenselijke situatie. Daarom is besloten om de bomen te vervangen.

Wet Natuurbescherming
De Wet Natuurbescherming vervangt sinds 1 januari 2017 de Flora en Fauna Wet. In de Wet Natuurbescherming staat dat het hele jaar door, bij elk werk in de natuur, een inspectie plaats moet vinden. De inspectie is altijd onderdeel van de opdracht en de snoeiers zijn hierop getraind.

Als er tijdens de inspectie nesten aan worden getroffen in de te vervangen bomen zorgen we dat de situatie veilig is en vervangen we de bomen op een later tijdstip.

Inloopmiddag woensdag 6 maart
We nodigen u uit voor de inloopavond op woensdag 6 maart, tussen 16.00 uur en 18.00 op gemeentewerf, Groenedijk 10 in Capelle. Op de inloopavond geven wij informatie over de werkzaamheden en bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Auto verplaatsen
De werkzaamheden starten maandag 18 maart en nemen ongeveer één week in beslag. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden langer duren.

Tijdens het rooien kunt u niet overal parkeren. We geven dit tijdig aan met parkeerverbodsborden. Parkeer uw auto tussen tijdens de werkzaamheden daarom op een andere plaats in de buurt. Auto’s die bij het starten van de werkzaamheden nog in de weg staan verwijderen we. Wij hopen op uw medewerking en danken u alvast voor uw begrip.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten