Capelle aan den IJssel

Werkzaamheden kruising Rivium Boulevard en Promenade

Vanaf dinsdag 7 juni werken we aan de kruising Rivium Boulevard - Rivium Promenade.

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de doorstroming en de verkeersveiligheid op de kruising Rivium Boulevard - Rivium Promenade verbeteren.

Door de gemeente is opdracht gegeven aan aannemersbedrijf KWS infra bv uit Zwijndrecht om de werkzaamheden uit te voeren. Dinsdag 7 juni 2022 beginnen de werkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?

Op de kruising komen extra opstelstroken voor rechts- en links afslaand verkeer. Daarnaast verbreden we de fietsoversteek, zodat deze voldoet aan de toekomstige doorfietsroute Capelle aan den IJssel – Rotterdam. Ook plaatsen we een verkeersregelinstallatie (VRI).

Wanneer gaat dit gebeuren?

De kruising ligt op een waterkering van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Dit betekent dat de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden in de periode van april tot oktober. In verband met andere projecten is het werk gepland van 7 juni tot en met 15 juli. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd om de overlast te beperken.

Planning werkzaamheden

In de 1e fase wordt de Rivium Boulevard tussen de Rivium Promenade en de Rivium 4e straat afgesloten in beide richtingen. Tijdens deze afsluiting passen we het fietspad langs de Rivium Promenade aan en leggen we de opstelstroken aan. De Rivium Promenade blijft in één richting open voor verkeer. Het verkeer in de tegengestelde richting wordt omgeleid over de Schaardijk. De 1e fase duurt ongeveer 4 weken.

In de tweede fase wordt de kruising twee dagen volledig afgesloten om asfalt aan te brengen.

De planning wordt samen met de aannemer verder uitgewerkt. Op de projectpagina www.capellebouwtaandestad.nl/vervoersknooppunt staat meer informatie over de werkzaamheden en omleidingen.