Capelle aan den IJssel

Vernieuwing Pier Panderplein

Een aantrekkelijk groen verblijfsgebied

Winkelcentrum de Scholver en de directe omgeving zullen dit jaar een metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum heeft ambitieuze plannen. Om het centrum weer toekomstbestendig te maken zullen de noord- en zuidentree anders ingericht worden. De bestaande overkappingen verdwijnen. Aan de noordzijde komen een mooie trap en een lift. Aan de zuidzijde/het Pier Panderplein komt gezinshoreca met aangrenzend een terras. De verouderde gevels maken plaats voor eigentijdse architectuur.

In aansluiting hierop richt de gemeente het Pier Panderplein opnieuw in zodat er een aantrekkelijke plek voor verblijf, ontmoeting, en activiteiten ontstaat. Er bleek vooral behoefte aan een groenere uitstraling. Daarom komen er meer plantenbakken en bomen. Naast het groen komt er een breed bordes dat ruimte biedt aan terrassen en een mooie trap die de entree van het winkelcentrum met het plein verbindt. Ook sfeervolle verlichting, een speeltoestel, een plek om de fiets te parkeren, zitgelegenheden en een podium maken deel uit van de inrichting. De overgang van het plein naar het winkelcentrum wordt verkleind door het plein gedeeltelijk op te hogen. De huidige hellingbaan vormt een barrière. De toplaag van de voetgangersdekken van de Henry Moorepassage zal door de gemeente vervangen worden zodat deze aansluit op de nieuwe inrichting.

Voortgang

De vernieuwing van het Pier Panderplein is bijna gereed. De modernere en sfeervollere uitstraling is duidelijk zichtbaar. Het plein is verhoogd en betegeld. Als laatste zal eind juli 2019 een speelvoorziening worden geplaatst en wordt de hellingbaan bestraat die ervoor zorgt dat ook mensen met een rolstoel of kinderwagen toegang krijgen tot het plein. Ten opzichte van de oude situatie zal er ook veel meer groen aanwezig zijn. Het aanbrengen van de beplanting gebeurt in het plantseizoen, na september 2019.

Vragen
Technische en uitvoering gerelateerde vragen kunt u stellen aan directievoerder Frits de Greef (010-284 8707). Algemene vragen kunt u stellen aan projectleider Dirk van den Heuvel (010-284 8019).