Capelle aan den IJssel

Verbouwing gemeentehuis

Welkom in uw nieuwe gemeentehuis

Aannemersbedrijf Constructif uit Dordrecht zet in november 2018 de verbouwing van het gemeentehuis voort. Het bedrijf levert de begane grond van het verbouwde gemeentehuis voor de zomervakantie van 2019 op. Op 1 juni 2018 heeft de gemeente de samenwerking met de vorige aannemer moeten stoppen. Daardoor is de oorspronkelijke planning niet haalbaar. In 2019 staat er weer een gemeentehuis met raadzaal en vergaderfaciliteiten dat helemaal van deze tijd is.

Receptie, Informatiecentrum
Het gemeentehuis blijft tijdens de verbouwing geopend. Het publieksdeel is nu geopend. Bij de receptie kunt u terecht met al uw vragen en voor het ophalen van uw reisdocument en/of rijbewijs.

Publieks- en burgerzaken, WMO- loket
Heeft u een afspraak bij de afdeling Publieks- of burgerzaken of het WMO-loket dan meldt u zich aan bij de zuil bij de ingang van het gemeentehuis en wacht totdat u wordt opgeroepen.

Sociale zaken
Heeft u een afspraak met uw casemanager of komt u voor de informatiebalie van afdeling Sociale Zaken? Ook dan meldt u zich aan bij de zuil bij de ingang van het gemeentehuis en volgt de bewegwijzering naar de afdeling Sociale Zaken.

Gemeentehuis weer van deze tijd
De verschillende publieksruimten in het gemeentehuis zijn na vele jaren intensief gebruik sterk verouderd. ICT voorzieningen zijn niet meer van deze tijd en de werk- en ontvangstruimtes op de begane grond en de eerste etage zijn ongeschikt voor flexibel gebruik. Met name de publieksruimtes, waar Capellenaren, partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten, zijn nu verouderd. In dit verbouwde deel kunnen we straks iedereen gastvrij ontvangen, presentaties geven en flexibel en efficiënt ons werk voor de Capellenaar doen. Dit past uitstekend bij de ambitie van de gemeenteraad en het college om met inwoners en partners te werken aan de opgaven in de stad. Samen met partners als Havensteder, RET en Wereldhave investeert Capelle in het centrum van de stad. Het verbouwde gemeentehuis krijgt een aantrekkelijk publieksgedeelte met een entree die aansluit op het Stadsplein.

Nieuwe raad- en trouwzaal
Voor de zomer krijgt het verbouwde gemeentehuis ook een multifunctionele raadzaal. Behalve gemeenteraadsvergaderingen kan er ook getrouwd worden en kunnen er bewonersbijeenkomsten worden gehouden. Daarnaast krijgt het gemeentehuis diverse vergaderzalen, een vernieuwde receptieruimte en een bedrijfsrestaurant. Deze ruimte kan ook worden gebruikt als ontvangstruimte.

Een nieuw bordes met gemeentetuin
Het bordes wordt ingeruild voor een mooie groene stadstuin die aansluit bij de inrichting van het nieuwe stadscentrum. In het ontwerp krijgt het gemeentehuis een grote tuin met een basis van wintergroene vaste planten en snoeivormen waarin meerstammige bomen en bloeiende vaste planten en bolgewassen staan. Hiermee vormt de tuin het gehele jaar een mooie setting voor ceremonieën, zoals trouwerijen, met kleuren en bloemen die per seizoen wisselen. Zo krijgt het gemeentehuis een uitnodigende en goed toegankelijke entree. Het stadshart van Capelle wordt op deze manier verrijkt met een unieke en groene openbare ruimte.

In 2018 hebben we het eerste deel van de gemeentetuin opgeleverd. Nog voor de zomervakantie worden de resterende bordesdelen gesloopt. Daarna gaan we de tuin rondom het gemeentehuis verder inrichten. We verwachten dit voor het eind van 2019 af te ronden.

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten