Capelle aan den IJssel

Tijdelijke aanpassing verkeerssituatie Algeraweg

Verbeteren doorstroming Algeracorridor

-

Om de doorstroming op de Algeracorridor te verbeteren, is er een korte termijn maatregelenpakket opgesteld dat relatief snel kan worden uitgevoerd (2020-2023). De maatregelen lopen uiteen van gedragsveranderingsacties, verbeteren infrastructuur, inzetten op Openbaar Vervoer en het stimuleren van het fietsgebruik. Door hier gecombineerd op in te zetten, verleiden we mensen om minder gebruik van de auto te maken en meer van alternatieve vervoerswijzen. Dit doet de gemeente Capelle aan den IJssel in een samenwerkingsverband samen met de buurgemeenten, provincie Zuid-Holland, de regio (MRDH) en het Rijk.

Tijdelijke maatregel Algeraweg

Eén van deze maatregelen die gezamenlijk met bovenstaande partijen op de planning staat, is de aanpassing van de Grote Kruising in Krimpen. Om de doorstroming tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen zijn ook aan de Capelse kant op de Algeraweg maatregelen nodig.

Tijdens de werkzaamheden in Krimpen stellen we het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking en sluiten we de oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen volledig af (dit is nu alleen op werkdagen tussen 14.00 uur en 18.30 uur). Er komt een omleiding via het Capelseplein, zoals deze nu ook geldt voor voertuigen hoger dan 1.90 meter. Deze tijdelijke maatregel zal gelden van april 2021 tot en met juni 2022.

Het effect van deze maatregelen is best ingrijpend en biedt zowel voor- als nadelen. Vooralsnog wordt de situatie aangelegd voor de duur van de werkzaamheden in Krimpen aan den IJssel, voor 15 maanden. Om een goed beeld van de effecten te hebben, gaat de gemeente de situatie monitoren. Dit doen we door middel van tellingen zowel tijdens de huidige situatie als de tijdelijke situatie.

In het voorjaar van 2022 zullen we aan de hand van een evaluatie beslissen of de tijdelijke situatie definitief blijft, of dat terug gegaan wordt naar de huidige situatie.

Informatie

Op verschillende routes worden gele borden geplaatst om onbekend verkeer op de hoogte te brengen van de situatie. Daarnaast wordt de afsluiting in het landelijke wegwerksysteem (Melvin) gebracht. Hierdoor worden ook navigatiesystemen zoals GoogleMaps, en TomTom op de hoogte gebracht. Automobilisten die met hun (online) navigatiesysteem rijden worden via de route gedirigeerd die wel beschikbaar is, de N210.

Voor vragen of achtergrondinformatie over deze tijdelijke verkeersmaatregel kunt u contact opnemen via onderstaande button. U krijgt binnen 14 dagen antwoord.

Voor de werkzaamheden in Krimpen bij de Grote Kruising en mogelijke omleidingsroutes is informatie te vinden op www.degrotekruising.nl

Heeft u vragen? Mail ons.

Downloads

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel
  • 14 010

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten