Capelle aan den IJssel

Sloop gymzaal Pelikaanweg

Alles in één veld

De gymzaal aan de Pelikaanweg 1 staat leeg en zal worden gesloopt om deels ruimte maken voor een groter schoolplein van basisschool CSV en deels voor de openbare ruimte.

Planning sloopwerkzaamheden

Volgens de huidige planning starten wij in de week van 20 juli met de sloopwerkzaamheden. Om de overlast tot een minimum te beperken verloopt dit in drie fases die achter elkaar zullen plaatsvinden:

- Asbest verwijderen duurt in totaal 1 week (7 werkdagen);
- Handmatige voorsloop duurt in totaal 3 weken (21 werkdagen);
- Sloop buitengevel en fundering duurt in totaal 2 weken (14 werkdagen);

Uiteraard zal de aannemer de sloopwerkzaamheden met grote zorg, volgens de geldende regels van het RIVM, uitvoeren. De planning is dat de werkzaamheden eind augustus zijn afgerond.

Veiligheid
Voorafgaand en tijdens de sloop worden materialen aan- en afgevoerd. Dit doen wij in de zomervakantie. Als het nodig is zetten wij verkeersregelaars in. Het personeel van het sloopbedrijf zal zo veel mogelijk op een afgesloten deel van het bouwterrein of bij de slooplocatie parkeren. Ook worden er hekken geplaatst rondom het sloopterrein. Tijdens de asbestsanering dragen de werknemers beschermende kleding. Het asbest wordt door de aannemer met grote zorg, volgens de geldende regels van het RIVM, verwijdert. Hiermee voorkomen we dat het omliggende gebied wordt vervuild.

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten