Capelle aan den IJssel

Sloop Alkenlaan 91

Sloop oude schoolgebouw van CSV voor de bouw van een nieuwe school

Het voormalige schoolgebouw van de Capelse Schoolvereniging (CSV) aan de Alkenlaan 91 staat sinds september 2019 leeg en zal worden gesloopt om ruimte te maken voor een nieuw schoolgebouw voor de Eben Haëzer- en Rehobothschool die fuseren.

Planning sloopwerkzaamheden
Volgens de huidige planning starten wij in de week van 9 juni met de sloopwerkzaamheden aan de Alkenlaan 91. Om de overlast tot een minimum te beperken verloopt dit in drie fases die achter elkaar zullen plaatsvinden:

• Asbest verwijderen duurt in totaal 2 weken (10 werkdagen);
• Handmatige voorsloop duurt in totaal 3 weken (15 werkdagen);
• Sloop buitengevel en fundering duurt in totaal 3 weken (15 werkdagen);

Uiteraard zal de aannemer de sloopwerkzaamheden met grote zorg, volgens de geldende regels van het RIVM, uitvoeren.

Veiligheid
Voorafgaand en tijdens de sloop worden materialen aan- en afgevoerd. Dit doen wij zoveel mogelijk buiten haal- en brengtijden van de kinderen of in de schoolvakanties.
Als het nodig is zetten wij verkeersregelaars in. Het personeel van het sloopbedrijf zal zo veel mogelijk op een afgesloten deel van het bouwterrein of bij de slooplocatie parkeren. Ook worden er hekken geplaatst rondom het sloopterrein.
Tijdens de asbestsanering dragen de werknemers beschermende kleding. Het asbest wordt door de aannemer met grote zorg, volgens de geldende regels van het RIVM, verwijdert. Hiermee voorkomen we dat het omliggende gebied wordt vervuild.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten