Capelle aan den IJssel

's-Gravenweg 186 - Zelfbouw

Winnaar de Gouden IJsselsteen 2020

Op het derde kavel van het voormalig tennispark aan de ’s-Gravenweg is een bijzondere rietgedekte villa gerealiseerd. Een modernistisch ontwerp dat in stijl perfect aansluit op dit historische stukje Capelle aan den IJssel. Met de terrassen naar het water gericht, weggewerkte zonnepanelen en robuust materiaal zorgt het geheel voor een ambachtelijke uitstraling.

Deze ontwikkeling heeft de juryprijs gewonnen in de categorie Zelfbouw!

Jury waardering

"Een mooie woning: goed ontworpen, goed gedetailleerd, goed uitgevoerd. Het ontwerp van het interieur speelt goed in op de ruimte om de woning heen, met een integraal ontwerp voor de kavelinrichting. Er worden veel mooie materialen toegepast (steen, gebrand hout, riet, etc.), die op beheerste wijze zijn toegepast: het is nergens teveel maar altijd precies goed. De woning voegt op eigentijdse wijze een typologie toe aan de ’s-Gravenweg"

"Prachtige moderne rietgedekte villa met respect voor het landschap terugliggend aan de ‘s-Gravenweg gesitueerd. Mooi strak gedetailleerd en hoogwaardige materialen toegepast in donkere kleuren"

"Een rietgedekte villa die in plattegrond zeer modernistisch is, maar in hoofdvorm en stijl perfect aansluit op het historische lint. Een schuurwoning maar dan heel eigen. Zonnepanelen prachtig weggewerkt achter de dubbele nok. Robuust materiaalgebruik en een ambachtelijke uitstraling"

“Ontwerp je eigen woning, uniek voor deze locatie!”, zo is deze kavel uitgegeven. Vanaf nul beginnen en met je architect een plan vormgeven dat voldoet aan je eigen woonwens en tegelijkertijd past in de bijzondere beeldkwaliteit van de ’s-Gravenweg. Hier is dat gelukt. Door gebruik te maken van traditionele materialen zoals riet en hout, gecombineerd met een bijzondere gevelsteen maken deze woning ‘one of a kind’! De hoofvorm van de kap op de robuuste palen refereert heel duidelijk aan het oorspronkelijke agrarische verleden van de ’s-Gravenweg, terwijl de plattegrond en indeling van de woning juist modern en open is. Het bewijs dat traditioneel en modern prima samengaan aan één van de meest bijzondere stukken van Capelle aan den IJssel"

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten