Capelle aan den IJssel

Rivium Boulevard 301-321

Transformatie van kantoorgebouw naar hotel met flexibele kantoren

Het voormalige Braingate gebouw op de grens van Rivium en Fascinatio wordt door S. van Ettekoven Holding B.V. getransformeerd naar een hotel met kantoren.

Braingate wordt geüpgraded, van kantoor naar een luxe combinatie tussen kantoor en 4 sterren hotel. Het Braingate hotel wordt een hotel met klasse. De huidige reiziger verwacht meer van zijn hotel. Het Braingate hotel wordt gepositioneerd in het hogere 4 sterren segment met uitermate royale kamers en luxe lobby. Geheel in lijn met de huidige tijdsgeest wordt het een CO-working hotel, de hotel gasten kunnen ook gebruik maken van de high end faciliteiten van het kantoor en de kantoorgebruikers kunnen gebruik maken van de high end hotel faciliteiten.

De poort onder het gebouw zal opnieuw aangekleed worden. Aan de linkerzijde wordt een dubbel hoog balkon gecreëerd. Aan de rechterzijde op de begane grond en op de 1e etage worden diverse royale hotel kamers gecreëerd met grote glazen puien. De traverse wordt verder aangekleed met groene gevels aan beide zijden voorzien van gevel beplanting. Dit heeft positieve gevolgen voor de beleving, de akoestiek, en het (micro) klimaat. De groene gevels zullen elegant worden uitgelicht, zodat wat eens een duistere doorgang was, nu een welkome afwisseling in de dagelijkse route wordt.

Op 9 september 2020 zijn omwonenden en omliggende bedrijven door middel van een digitale informatiebijeenkomst over de plannen geïnformeerd. JaW architecten heeft het plan namens de ontwikkelaar toegelicht. De presentatie die tijdens de bijeenkomst gegeven is, vindt u, evenals het verslag van de bijeenkomst, hieronder.

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft op 16 december 2020 een anterieure overeenkomst met S. van Ettekoven Holding B.V. gesloten. De zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst ligt zes weken ter inzage vanaf 4 januari 2021. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen beroep of bezwaar over. U vindt de zakelijke beschrijving bij de receptie in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 of onderaan deze pagina.

Heeft u een transformatieverzoek? Wij gaan graag met u in gesprek.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten