Capelle aan den IJssel

Restauratie rijksmonument 's-Gravenweg 325

Nieuwe toekomst voor een Rijksmonument

's-Gravenweg 325 is één van de oudere panden van onze gemeente. Hermon Erfgoed heeft het Rijksmonument van de gemeente gekocht. Deze partij heeft ruime ervaring met het restaureren van rijksmonumentale panden. De boerderij wordt herontwikkeld tot woonzorgboerderij voor dementerende ouderen In de boerderij komen 18 wooneenheden en een gemeenschappelijke keuken en woonkamer.

Doe mee
In de gebiedsvisie Landelijk Capelle hebben burgers zich kunnen uitspreken over de toekomstige ontwikkeling van deze boerderij.

Voortgang
Hermon Erfgoed uit Zeist heeft het Rijksmonument 325 van de gemeente gekocht. Deze partij heeft ruime ervaring met het restaureren van rijksmonumentale panden. In april 2019 wordt het pand aan deze partij overgedragen. Hermon Erfgoed heeft plannen gemaakt om de boerderij te restaureren en hier een zorgboerderij te starten. 

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft geadviseerd over de omgevingsvergunning. Zij heeft verzocht om nog enkele zaken te verduidelijken en te omschrijven. Dit betekent dat als deze aanvullingen zijn ontvangen de omgevingsvergunning voor de restauratie van het pand kan worden verleend.

Op 31 oktober 2019 heeft Hermon Erfgoed, samen met voormalig wethouder Dick van Sluis, het bouwbord op het perceel van 's-Gravenweg 325 onthuld.

Planning

Voorstel herbouw Rijksmonument Funderingsherstel boerderij Restauratie boerderij, bouw overige delen
Meer weten over dit project?