Capelle aan den IJssel

Programma Buitenruimte

Heb jij ook #hartvoorbuitenruimte?

🌱Capelle groeit en bloeit. 🌸Daar hoort een fijne buitenruimte bij. Of je nu wil spelen ⚽, bewegen 🚲, van groen genieten 🌳, elkaar ontmoeten 🤝of werken aan een beter klimaat 🌞🌧️. De buitenruimte is belangrijk voor onze leefbaarheid, welvaart en natuur.

Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en beheer. Boordevol #hartvoorbuitenruimte maken we Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder. En versterken we de unieke kwaliteiten van buurten en wijken.

Dat kunnen en willen we niet zonder jou! Iedereen die woont en/of werkt in Capelle kan bijdragen aan oplossingen die nodig zijn voor de vele vraagstukken nu en in de toekomst.

Save the date! We komen met een wijktour naar jou toe...

Je hebt er vast al over gelezen: de komende maanden gaan we de wijken in! Om de ideeën en wensen voor jouw buurt op te halen. Op 29 juni zijn we gestart in 's-Gravenland (zie fotoreportage bij 'downloads'). Hieronder vind je dat data en dagdelen dat we in de andere wijken staan. De locatie wordt nog bekend gemaakt, het zal een centrale plek zijn. Jij bent van harte welkom!

Een lekker bakje koffie, een plantje om mee naar huis te nemen, een knutseltafel voor de kinderen als je zelf de plattegronden vol initiatieven bestudeert, je idee bespreekt of op een real time digitale kaart jouw wensen aangeeft. De aanwezige ambtenaren zijn speciaal geselecteerd omdat ze heel veel beleidskennis paraat hebben en goed zijn in luisteren :-) Alles aanwezig voor een goed gesprek dus.

Wanneer zijn we in jouw wijk?

  • Middelwatering: donderdag 8 september in de ochtend & zaterdag 1 oktober in de middag

  • Schenkel: donderdag 8 september in de middag & zaterdag 1 oktober in de ochtend

  • Oostgaarde: zaterdag 10 september in de ochtend & woensdag 14 september in de middag

  • Capelle West: zaterdag 10 september in de middag & woensdag 14 september in de ochtend

  • Schollevaar: woensdag 21 september in de ochtend & zaterdag 24 september in de ochtend

  • Fascinatio: woensdag 21 september in de middag & zaterdag 24 september in de middag

    < De exacte locaties in de wijken worden op deze pagina z.s.m. bekend gemaakt! >

Samen ruimte maken

Vanuit het Programma Buitenruimte werken we daarom samen met bewoners, belangenbehartigers, ondernemers en maatschappelijke organisaties, aan de doelen die hierboven beschreven staan. Hoewel de naam misschien een beetje saai klinkt, is de insteek van het Programma Buitenruimte alles behalve saai! We zijn namelijk continue in beweging. 

Alles draait om samen ruimte maken. Voor ontmoeting, voor bloemen en bijen, voor spelen, voor water, voor nog veel meer, voor nu en voor later.... voor buitenruimte die past bij hoe we met elkaar willen leven, wonen en werken. 

Samen met jou, met je buur, met je collega, met je familie of vrienden. Iedereen die woont en/of werkt in Capelle kan ideeën aandragen, wensen uitspreken en kennis delen. Zo komen we samen tot een lijst van kansen én concrete acties in de buitenruimte. Acties die Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder gaan maken. Natuurlijk wel eerst even gecheckt op de wet- en regelgeving en passend gemaakt bij de beschikbare budgetten :-).

Je kan ook online je wensen doorgeven!

Wil je online jouw wensen of ideeën doorgeven? Dan kan je onderaan deze pagina een reactie plaatsen. Ook kan je deze in jouw specifieke buurt op de kaart zetten! Het wijst zich vanzelf op Maptionaire

Bekijk hier de digitale uitnodiging:

Doe mee! Kom erbij! Samen werken met #hartvoorbuitenruimte.

Meer weten?

Het Programma Buitenruimte komt voort uit een belangrijke opdracht vanuit het college. Er is een Koersdocument voor geschreven, waarin staat wat we willen bereiken en hoe we dat doen. Omdat we transparantie belangrijk vinden delen we deze koers graag met jou. Sommige teksten gaan erg over beleid en zijn misschien wat taaie kost. Daarom hebben we geprobeerd zoveel mogelijk te visualiseren. Onder het kopje 'Downloads' vind je de documenten en visualisaties die samen zoveel mogelijk inzicht geven over waar we voor gaan. Heb je vragen over deze documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen via hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.

Jouw ideeën, wensen en kennis zijn misschien wel kansen voor de buitenruimte. Deel ze hieronder of kom langs bij een van de wijktours in juni en september!

Downloads

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten