Capelle aan den IJssel

Programma Buitenruimte

Heb jij ook #hartvoorbuitenruimte?

🌱Capelle groeit en bloeit. 🌸Daar hoort een fijne buitenruimte bij. Of je nu wil spelen ⚽, bewegen 🚲, van groen genieten 🌳, elkaar ontmoeten 🤝of werken aan een beter klimaat 🌞🌧️. De buitenruimte is belangrijk voor onze leefbaarheid, welvaart en natuur.

Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en beheer. Boordevol #hartvoorbuitenruimte maken we Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder. En versterken we de unieke kwaliteiten van buurten en wijken.

Dat kunnen en willen we niet zonder jou! Iedereen die woont en/of werkt in Capelle kan bijdragen aan oplossingen die nodig zijn voor de vele vraagstukken nu en in de toekomst.

Save the date! We komen met een Wijktour naar jou toe...

Je hebt er vast al over gelezen: de komende weken gaan we de wijken in! Om de ideeën en wensen voor jouw buurt op te halen. Op 29 juni zijn we gestart in 's-Gravenland (zie fotoreportage bij 'downloads'). Hieronder vind je dat data en dagdelen dat we in de andere wijken staan. Jij bent van harte welkom!

Wanneer zijn we in jouw wijk (alfabetische volgorde)?

Capelle West

 • Zaterdag 10 september van 15.00 tot 18.00 uur – bij winkelstrip Doormanstraat (tegenover Arie Kok)

 • Woensdag 14 september van 09.00 tot 12.00 uur - bij winkelstrip Doormanstraat (tegenover Arie Kok)

Fascinatio

 • Woensdag 21 september van 15.00 tot 18.00 uur – op het Solisplein (achterkant Boon’s)

 • Zaterdag 24 september van 15.00 tot 18.00 uur – op het Solisplein (achterkant Boon’s)

Middelwatering

 • Donderdag 8 september van 09.00 tot 12.00 uur – op het Slotplein (bij ingang Plus)

 • Zaterdag 1 oktober van 15.00 tot 18.00 uur – in het Vuykpark (bij Fuiks)

Oostgaarde

 • Zaterdag 10 september van 09.00 tot 12.00 uur – bij Winkelcentrum de Terp (ingang metro)

 • Woensdag 14 september van 15.00 uur tot 18.00 uur – bij Lidl Schermerhoek (ingang)

Schenkel

 • Donderdag 8 september van 15.00 tot 18.00 uur – bij winkelstrip Bermweg (naast Aldi)

 • Zaterdag 1 oktober van 09.00 tot 12.00 uur – bij winkelstrip Wingerd (zijkant Jumbo)

Schollevaar

 • Woensdag 21 september van 09.00 tot 12.00 uur – op de Prado (bij ingang Action)

 • Zaterdag 24 september van 09.00 tot 12.00 uur – bij de PicassoPassage (voor ingang Pier Panderplein)

Wat kan je verwachten tijdens de Wijktour?

Een lekker bakje koffie, een plantje om mee naar huis te nemen, een knutseltafel voor de kinderen als je zelf de plattegronden vol initiatieven bestudeert, je idee bespreekt of op een real time digitale kaart jouw wensen aangeeft. De aanwezige ambtenaren zijn speciaal geselecteerd omdat ze heel veel beleidskennis paraat hebben en goed zijn in luisteren :-) Alles aanwezig voor een goed gesprek dus.

Je kan ook online je wensen doorgeven!

Wil je online jouw wensen of ideeën doorgeven? Dan kan je onderaan deze pagina een reactie plaatsen. Ook kan je deze in jouw specifieke buurt op de kaart zetten! Het wijst zich vanzelf op Maptionaire

Samen ruimte maken

Vanuit het Programma Buitenruimte werken we samen met bewoners, belangenbehartigers, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de doelen die hierboven beschreven staan. Hoewel de naam misschien een beetje saai klinkt, is de insteek van het Programma Buitenruimte alles behalve saai! We zijn namelijk continue in beweging.

Alles draait om samen ruimte maken. Voor ontmoeting, voor bloemen en bijen, voor spelen, voor water, voor nog veel meer, voor nu en voor later.... voor buitenruimte die past bij hoe we met elkaar willen leven, wonen en werken.

Samen met jou, met je buur, met je collega, met je familie of vrienden. Iedereen die woont en/of werkt in Capelle kan ideeën aandragen, wensen uitspreken en kennis delen. Zo komen we samen tot een lijst van kansen én concrete acties in de buitenruimte. Acties die Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder gaan maken. Natuurlijk wel eerst even gecheckt op de wet- en regelgeving en passend gemaakt bij de beschikbare budgetten :-).

Meer informatie

Het Programma Buitenruimte komt voort uit een belangrijke opdracht vanuit het college. Er is een Koersdocument geschreven, waarin staat wat we willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Sommige teksten gaan erg over beleid en zijn misschien wat taaie kost. Maar omdat we transparantie belangrijk vinden delen we het graag met je. Onder het kopje 'Downloads' vind je het Koersdocument en andere documenten en visualisaties. Dat geeft zoveel mogelijk inzicht over waar we voor gaan. Heb je vragen over deze documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen via hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.

Jouw ideeën, wensen en kennis zijn misschien wel kansen voor de buitenruimte. Deel ze hieronder of kom langs bij een van de wijktours in juni en september!

Downloads

Meer weten over dit project?
 • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten