Capelle aan den IJssel

Programma Buitenruimte

Heb jij ook #hartvoorbuitenruimte?

šŸŒ±Capelle groeit en bloeit. šŸŒøDaar hoort een fijne buitenruimte bij. Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling, inrichting en beheer. Samen met u maken we Capelle graag groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder.

De afgelopen maanden zijn we daarom de wijken in gegaan. Tijdens de Wijktours zijn heel veel ideeƫn, wensen en oplossingen voor een fijne buitenruimte opgehaald.

Uw favorieten tellen mee! Kom naar het Buitenruimte WijkcafƩ :-)

Het is nu ontzettend belangrijk dat er keuzes gemaakt worden, want we kunnen niet alles uitvoeren. Daarom willen we graag met u in gesprek over de prioriteiten: wat is volgens u het hardst nodig? Ook bespreken we dan hoe een idee of wens of oplossing er concreet uit kan zien, we maken samen zo tastbaar mogelijk.

Hiervoor gaan we terug de wijken in. Met de enige echte Buitenruimte WijkcafƩs. Een cafƩ? Ja! Niet letterlijk natuurlijk. We creƫren een cafƩsfeer waarbij iedereen die aanwezig is rond cafƩtafeltjes over favorieten/voorkeuren/prioriteiten in de wijk kan praten. Op regelmatige tijdstippen verplaatsen we ons allemaal naar een nieuw tafeltje. Zo kunnen we met elkaar zoveel mogelijk keuzes maken en concreet opschrijven hoe dat er dan uit ziet. Aan het einde van de avond wordt dit door de gespreksleiders aan u gepresenteerd. Zo heeft u direct inzicht in de resultaten van de avond.

Let op: In sommige wijken wordt door medebewoners een WijkcafƩ georganiseerd. Dat is iets anders dan waar we u nu voor uitnodigen.

< Wijken en locaties waar het Buitenruimte WijkcafƩ opent >

Het Buitenruimte WijkcafƩ begint om 20.00 uur en 'sluit' uiterlijk om 22.00 uur. De toegang is gratis. Na de inloop houden we een korte terugblik op de Wijktours. Daarna gaan we aan de slag in groepen met het maken van keuzes per thema.

ā€™s-Gravenland: 12 januari. Locatie: Jan de Geusrede 39E (Wijkcentrum De Harp)

Oostgaarde: 18 januari. Locatie: De Linie 5 (Huis van de wijk)

Schollevaar: 19 januari. Locatie: Stationsplein 20 (Huis van de wijk)

Fascinatio: 25 januari. Locatie: Fascinatio Boulevard 466 (Huis van de wijk)

Middelwatering: 26 januari. Locatie: Reigerlaan 66 (Huis van de wijk)

Schenkel: 1 februari. Locatie: Bongerd 2A (Huis van de wijk de Wel)

Capelle-West: 2 februari. Locatie: Willem Barentszstraat 3 (Buurthuis)

< Online reageren >

Kunt u niet op deze dag of laat u liever online uw stem horen? Dan kunt u uw reactie achterlaten op onze website: Prioriteiten buitenruimte per wijk concreet op de kaart.Ā 

Wil u meer weten over het Programma Buitenruimte? Het projectteam staat u graag te woord. U kunt altijd mailen naar hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.

Programma Buitenruimte = Samen ruimte maken

Vanuit het Programma Buitenruimte werken we samen met bewoners, belangenbehartigers, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de doelen die hierboven beschreven staan. Hoewel de naam misschien een beetje saai klinkt, is de insteek van het Programma Buitenruimte alles behalve saai! We zijn namelijk continue in beweging.

Alles draait om samen ruimte maken. Voor ontmoeting, voor bloemen en bijen, voor spelen, voor water, voor nog veel meer, voor nu en voor later.... voor buitenruimte die past bij hoe we met elkaar willen leven, wonen en werken.

Samen met jou, met je buur, met je collega, met je familie of vrienden. Iedereen die woont en/of werkt in Capelle kan ideeƫn aandragen, wensen uitspreken en kennis delen. Zo komen we samen tot een lijst van kansen Ʃn concrete acties in de buitenruimte. Acties die Capelle groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder gaan maken. Natuurlijk wel eerst even gecheckt op de wet- en regelgeving en passend gemaakt bij de beschikbare budgetten :-).

Meer informatie

Het Programma Buitenruimte komt voort uit een belangrijke opdracht vanuit het college. Er is een Koersdocument geschreven, waarin staat wat we willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Sommige teksten gaan erg over beleid en zijn misschien wat taaie kost. Maar omdat we transparantie belangrijk vinden delen we het graag met je. Onder het kopje 'Downloads' vind je het Koersdocument en andere documenten en visualisaties. Dat geeft zoveel mogelijk inzicht over waar we voor gaan. Heb je vragen over deze documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen via hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.

Wat is volgens u het hardst nodig in uw wijk? Deel hieronder uw favorieten uit alle kansen die de afgelopen maanden zijn bedacht door Capellenaren. Of kom langs bij het Buitenruimte WijkcafƩ in januari en februari 2023!

Downloads

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten