Capelle aan den IJssel

Nieuwbouw Eben Haëzer

Een nieuw schoolgebouw genaamd "De Olijfboom"

De Eben Haëzerschool en de Rehobothschool van de Vereniging tot het Verstrekken van Onderwijs op Gereformeerde Grondslag (VVOGG) in Capelle aan den IJssel zijn gefuseerd. Er is nieuwbouw gerealiseerd aan de Pelikaanweg 4, sinds januari 2022 zijn ze samen samen verder gegaan onder de naam "De Olijfboom".

De nieuwe basisschool aan de Pelikaanweg, genaamd De Olijfboom, is bedoeld voor 470 leerlingen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Er is ook een gymzaal, genaamd gymzaal Duikerlaan, gerealiseerd voor het bewegingsonderwijs, een kinderopvang voor kinderen jonger dan vier jaar en een buitenschoolse opvang in samenwerking met CKO De Ark.

Het is ontworpen door architectenbureau RoosRos in samenwerking met de gemeente en de besturen van de Eben Haëzer- en de Rehobothschool. De oplevering van het nieuwe gebouw, onder begeleiding van projectleider Marloes Kortekaas, is op 15 november gerealiseerd, door aannemingsbedrijf Middelwateringbouw B.V. in opdracht van Gemeente Capelle aan den IJssel.

Start bouw

Op 14-09-2020 ondertekenden wethouder onderwijs Maarten Struijvenberg en Wim de Kok, directeur aannemersbedrijf Middelwateringbouw, het contract voor de bouw van een nieuwe basisschool aan de Duikerlaan/Alkenlaan.

Wist u trouwens dat dit de eerste nieuwe basisschool wordt van het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs, in dit plan is de route uitgestippeld die moet leiden tot voldoende en kwalitatief goede onderwijshuisvesting in Capelle aan den IJssel.

Eerste paal

Op 27 november 2020 is de eerste paal voor de nieuwe basisschool aan de Alkenlaan geslagen. Aannemingsbedrijf Middelwateringbouw heeft in totaal 7 werkdagen nodig voor het slaan van alle palen. Samen met het slaan van de eerste paal, hebben de kinderen de nieuwe naam van de school bekend gemaakt ‘’De Olijfboom’’.

Hoogste punt

Op 26 maart 2021 hesen wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting) en directeur Wim Kok van aannemingsbedrijf Middelwateringbouw de vlag. De bouwers hadden het hoogste punt bereikt van het splinternieuwe schoolgebouw van basisschool de Olijfboom. De gemeente bedankt bij het bereiken van het hoogste punt traditioneel de bouwers en alle betrokkenen voor hun inzet met friet en snacks, dat bij de bouw werd bezorgd.

Oplevering en sleuteloverdracht

Nog geen jaar na het slaan van de eerste paal is het nieuwe schoolgebouw voor De Olijfboom klaar! Op maandag 15 november heeft wethouder Maarten Struijvenberg van Onderwijshuisvesting de sleutel van de nieuwe school overhandigd aan Johan van Dijk, toekomstig directeur van ‘De Olijfboom’. Half januari 2022 nemen de leerlingen van de Rehobothschool en de Eben-Haëzerschool hun intrek in het nieuwe gebouw en gaan ze samen verder als De Olijfboom. Ook de sleutel van de gymzaal Duikerlaan wisselde van eigenaar. Vanaf vandaag is de nieuwe gymzaal in beheer van Sportief Capelle. Zowel de school als de gymzaal zijn gebouwd door aannemingsbedrijf Middelwateringbouw B.V. 

Basisschool de Olijfboom open voor leerlingen

Woensdag 12 januari 2022 was de opening van de nieuwe basisschool de Olijfboom. De opening vond, in verband met de coronamaatregelen, in besloten kring plaats. De leerlingen van de Rehobothschool en de Eben-Haëzerschool hebben samen hun intrek genomen in het nieuwe schoolgebouw. Tevens is het schoolplein ook afgerond en het is heel erg mooi geworden. Hiermee komt er een eind aan dit project :)

Planning

Start bouw Oplevering nieuwe basisschool
Meer weten over dit project?

Nieuws