Capelle aan den IJssel

Nieuwbouw Eben Haëzer

Een nieuw schoolgebouw genaamd "De Olijfboom"

De Eben Haëzerschool en de Rehobothschool van de Vereniging tot het Verstrekken van Onderwijs op Gereformeerde Grondslag (VVOGG) in Capelle aan den IJssel gaan fuseren. Voor de nieuwe school wordt nieuwbouw gerealiseerd aan de Pelikaanweg 4. Zodra de nieuwe school eind 2021 is opgeleverd, gaan ze in januari 2022 verder onder de naam "De Olijfboom".

De nieuwe basisschool aan de Pelikaanweg, genaamd De Olijfboom, is bedoeld voor 470 leerlingen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Er wordt ook een gymzaal gerealiseerd voor het bewegingsonderwijs, een kinderopvang voor kinderen jonger dan vier jaar en een buitenschoolse opvang in samenwerking met CKO De Ark.

Het is ontworpen door architectenbureau RoosRos in samenwerking met de gemeente en de besturen van de Eben Haëzer- en de Rehobothschool. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor eind 2021. De bouw van de nieuwe school start in oktober 2020 onder begeleiding van projectleider Marloes Kortekaas. Aannemingsbedrijf Middelwateringbouw B.V. realiseert dit project in opdracht van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Start bouw

Op 14-09-2020 ondertekenden wethouder onderwijs Maarten Struijvenberg en Wim de Kok, directeur aannemersbedrijf Middelwateringbouw, het contract voor de bouw van een nieuwe basisschool aan de Duikerlaan/Alkenlaan.

Wist u trouwens dat dit de eerste nieuwe basisschool wordt van het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs, in dit plan is de route uitgestippeld die moet leiden tot voldoende en kwalitatief goede onderwijshuisvesting in Capelle aan den IJssel.

Eerste paal

Op 27 november 2020 is de eerste paal voor de nieuwe basisschool aan de Alkenlaan geslagen. Aannemingsbedrijf Middelwateringbouw heeft in totaal 7 werkdagen nodig voor het slaan van alle palen. Samen met het slaan van de eerste paal, hebben de kinderen de nieuwe naam van de school bekend gemaakt ‘’De Olijfboom’’.

Hoogste punt

Op 26 maart 2021 hesen wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting) en directeur Wim Kok van aannemingsbedrijf Middelwateringbouw de vlag. De bouwers hadden het hoogste punt bereikt van het splinternieuwe schoolgebouw van basisschool de Olijfboom. De gemeente bedankt bij het bereiken van het hoogste punt traditioneel de bouwers en alle betrokkenen voor hun inzet met friet en snacks, dat bij de bouw werd bezorgd.

Planning werkzaamheden*

• Week 44 Bouwplaats inrichten & aanpassen inrit

• Week 46/47 Heiwerkzaamheden

• Week 47/48 Grondwerkzaamheden

• Week 48/51 Aanleg fundering & vloeren

• Week 1, 2021 (start) Ruwbouw (metselwerken & vloerelementen)

• Week 14, 2021 (start) Afwerking binnenkant gebouw

Overige werkzaamheden volgen hierop en het streven is om in oktober 2021 op te leveren.

*Bovengenoemde tijdsplanning is een indicatie, deze kan beïnvloed worden door weersomstandigheden en/of onvoorziene werkzaamheden.

De werktijden van de aannemer zijn bij normale werkdagen van circa 07.00 uur ’s ochtends tot circa 16.30 uur ’s middags. Het kan echter voorkomen dat er langer wordt doorgewerkt of dat er op zaterdag overgewerkt wordt. Tevens zijn de werknemers over het algemeen iets eerder op de bouwplaats aanwezig.

Impressie schoolplein

Via onderstaande link is een impressie te zien van het schoolplein van de nieuwe basisschool.

https://www.youtube.com/watch?v=ucRXF4kUuAo

Planning

Start bouw Oplevering nieuwe basisschool
Meer weten over dit project?

Nieuws