Capelle aan den IJssel

Inloopmomenten over verkeersplannen Algeracorridor

Er worden de komende jaren veel verkeersplannen gemaakt en uitgevoerd met betrekking tot de Abram van Rijckevorselweg, het Capelseplein en de Algeraweg. Het doel is om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, de verkeersveiligheid aan te pakken en de leefbaarheid voor omwonenden te vergroten. De komende weken zijn er verschillende inloopmomenten, waar Capellenaren terechtkunnen met vragen over de verkeersmaatregelen.

Onze verkeerskundige Patrick van der Graaff is in de maand mei op verschillende tijdstippen en locaties aanwezig om vragen te beantwoorden over de verkeersplannen in uw woonomgeving. Deze inloopmomenten worden op verschillende tijdstippen gehouden. Kunt u niet op het geplande inloopmoment in uw eigen woonwijk komen, dan kunt u gerust gebruik maken van een inloopmoment in een andere wijk. We staan u graag te woord.

De data en locaties van de inloopmomenten zijn als volgt:

  • Woensdag 18 mei van 09:00 tot 12:00 uur in Buurthuis Capelle-West aan de Willem Barentszstraat 3
  • Vrijdag 20 mei van 09:00 tot 12:00 uur in Huis van de Wijk Middelwatering aan de Reigerlaan 66
  • Dinsdag 24 mei van 15:00 tot 18:00 uur in Huis van de Wijk aan de Fascinatio Boulevard 466

Projecten

Kijkt u zeker nog even op www.capellebouwtaandestad.nl/algeracorridor. U krijgt daar uitleg over alle plannen. Zowel de plannen die al snel op stapel staan, als de maatregelen die pas over een aantal jaren uitgevoerd worden. Er zijn bijvoorbeeld al snelheidsinformatieborden gekomen langs de Algeraweg en daar worden ook geluidsmaatregelen getroffen in 2022 en 2023. Rond 2030 gaat er gewerkt worden aan het zogenaamde MIRT Oeververbindingen project. Dit is een groot project en daarom wordt nu al aan de plannen gewerkt. Onlangs zijn er in het kader van de MIRT vier schetsontwerpen voor de aanpak van de Algeracorridor gepresenteerd. Details hierover staan op de eerder genoemde website.

Inloopmomenten MIRT

Rond de zomervakantie wordt tijdens informatiebijeenkomsten meer verteld over de effecten van de verschillende schetsontwerpen van de MIRT op bijvoorbeeld de doorstroming en de leefbaarheid. De data van de bijeenkomsten worden via www.capellebouwtaandestad.nl/algeracorridor en www.oeververbindingen.nl bekendgemaakt. Heeft u nu al vragen over de vier alternatieven? Ook die kunt u stellen tijdens de inloopmomenten in mei.