Capelle aan den IJssel

Inloopbijeenkomsten MIRT-verkenning Oeververbindingen in juni en juli

Rotterdam en de regio bereikbaar houden, nu en in de toekomst. Voor de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Hoe dat kan, wordt onderzocht in de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam. Tijdens inloopbijeenkomsten op 28 juni en 7 juli komen bezoekers meer te weten over de 6 maatregelen die onderzocht worden en de volgende stappen in de MIRT-verkenning. Op donderdag 30 juni en dinsdag 5 juli zijn er extra inloopbijeenkomsten, waarin de maatregelen voor de Algeracorridor centraal staan.

De 6 maatregelen die in de MIRT-verkenning Oeververbindingen onderzocht worden, kunnen voor iedereen die woont of werkt in de regio Rotterdam van belang zijn:

  • een nieuwe brug of tunnel voor meerdere soorten verkeer tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde;
  • een treinstation Stadionpark voor dagelijks vervoer;
  • snel en comfortabel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom, via een nieuwe oeververbinding;
  • een snelle, comfortabele busverbinding tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel;
  • maatregelen op de A16 Van Brienenoordcorridor;
  • maatregelen op de Algeracorridor.

Data en locaties

Iedereen is van harte welkom op de bijeenkomsten. Van tevoren aanmelden is niet nodig. De inloopbijeenkomsten zijn op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 28 juni van 19:00 tot 21:00 uur in Informatiepunt Hart van Zuid aan Sallandweg 101 in Rotterdam.
  • Donderdag 7 juli van 19:00 tot 21:00 uur in Novotel Rotterdam Brainpark aan K.P. van der Mandelelaan 150 in Rotterdam.

Extra bijeenkomsten Algeragemeenten

Op initiatief van de gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard zijn er 2 extra inloopbijeenkomsten waarin de maatregelen voor de Algeracorridor centraal staan. Deze zijn op: 

  • Donderdag 30 juni van 19:00 tot 21:00 uur in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel aan Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel.
  • Dinsdag 5 juli van 10:00 tot 12:00 uur in het gemeentehuis van Krimpenerwaard aan Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk.

Opdrachtgevers MIRT-verkenning Oeververbindingen

De MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam is een gezamenlijk onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam. Voor de Algeracorridor beslissen ook de gemeenten Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Krimpenerwaard mee.

Meer informatie: www.oeververbindingen.nl en www.capellebouwtaandestad.nl/algeracorridor.