Capelle aan den IJssel

Herontwikkeling PostNL-locatie

Woningen voor starters in een campusachtige setting

Het gebouw van het voormalige postkantoor wordt herontwikkeld. De locatie is direct gelegen aan een belangrijke entree naar centrum - de Duikerlaan - en maakt onderdeel uit van een dynamisch gebied. Tussen de Alkenlaan en de Pelikaanweg ontstaat een ‘campus’ met veel voorzieningen gericht op jongeren en sport. Deze plek vormt een aantrekkelijke toegangspoort naar deze campusachtige omgeving. De toekomstige functies versterken de levendigheid van het gebied. Dit wordt bereikt door de combinatie van wonen met commerciële voorzieningen op de begane grond.

Ontwikkelaar Crossing Borders heeft voor deze locatie een bouwplan gemaakt. Het plan omvat 88 huurappartementen in 4-8 bouwlagen inclusief circa 270 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Het gebouw zal bestaan uit energie neutrale 2-, 3- en 4-kamer appartementen, met een gedeeltelijk openbare binnentuin. Overdag is deze voor iedereen toegankelijk, ‘s avonds wordt de tuin afgesloten zodat er geen overlast voor de bewoners ontstaat.

Er komt een halfondergrondse parkeerkelder voor circa 60 auto’s. In verband met de ligging in het centrum en dichtbij het openbaar vervoer zal de belegger met een deelautosysteem werken. Het appartementencomplex wordt bijna energieneutraal (BENG). De warmte voor verwarming en water wordt door middel van individuele warmtepompen (via zonnepanelen) opgewekt.

Het huidige KPN-gebouw dat achter de nieuwbouw ligt zal op termijn verdwijnen. Hiermee is bij de ontwikkeling van het plan rekening gehouden.

Bekijk hier een impressie van het nieuwe plan

Ben jij benieuwd naar het Hof van Capelle?

Planning

Start bouw woningen

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten