Capelle aan den IJssel

Herontwikkeling PostNL-locatie

Woningen voor starters in een campusachtige setting

De locatie waar het voormalig postkantoor stond, wordt herontwikkeld. De locatie is direct gelegen aan een belangrijke entree naar centrum - de Duikerlaan - en maakt onderdeel uit van een dynamisch gebied. Tussen de Alkenlaan en de Pelikaanweg ontstaat een ‘campus’ met veel voorzieningen gericht op jongeren en sport. Deze plek vormt een aantrekkelijke toegangspoort naar deze campusachtige omgeving. De toekomstige functies versterken de levendigheid van het gebied. Dit wordt bereikt door de combinatie van wonen met commerciële voorzieningen op de begane grond.

Ontwikkelaar Crossing Borders heeft voor deze locatie een bouwplan gemaakt. Het plan omvat 88 appartementen in 4-8 bouwlagen inclusief circa 270 m2 commerciële ruimte op de begane grond. Het gebouw zal bestaan uit energie neutrale 2-, 3- en 4-kamer appartementen, met een gedeeltelijk openbare binnentuin. Overdag is deze voor iedereen toegankelijk, ‘s avonds wordt de tuin afgesloten zodat er geen overlast voor de bewoners ontstaat.

Er komt een halfondergrondse parkeerkelder voor circa 60 auto’s. In verband met de ligging in het centrum en dichtbij het openbaar vervoer zal de belegger met een deelautosysteem werken. Het appartementencomplex wordt bijna energieneutraal (BENG). De warmte voor verwarming en water wordt door middel van individuele warmtepompen (via zonnepanelen) opgewekt.

Het huidige KPN-gebouw dat achter de nieuwbouw ligt zal op termijn verdwijnen. Hiermee is bij de ontwikkeling van het plan rekening gehouden.

Eerste paal

Op 13 februari 2020 heeft wethouder Struijvenberg in aanwezigheid van de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. De woningen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd worden.

Bekijk hier een impressie van het nieuwe plan.

Informatie over verkoop en verhuur van de woningen

Informatie over de verkoop en verhuur is te verkrijgen via makelaar Ooms te Capelle aan den IJssel dan wel de projectontwikkelaar Crossing Borders Development. Zie onderstaande gegevens.

Ooms Makelaars IJssel- & Lekstreek B.V.

Kanaalweg 61

2903 LR CAPELLE AAN DEN IJSSEL

tel. 010 - 4501177

capelle@ooms.com

www.ooms.com

Overige informatie over het project loopt via de projectontwikkelaar:

Crossing Borders Development B.V.

Kerkstraat 10-12

3361 BP Sliedrecht

tel. 078-2210102

info@cb-development.nl

www.cb-development.nl