Capelle aan den IJssel

Herinrichten kruispunt Kerklaan – Reigerlaan

Een goed bereikbaar stadshart met een aantrekkelijke en veilige aanrijdroute

Oversteek in twee keer door grotere middeneilanden
Snelheid van auto's naar beneden brengen

Het oversteken van de Reigerlaan was in de oorspronkelijke situatie voor zowel fietsers als voetgangers niet ideaal op dit kruispunt waar relatief hard gereden wordt. We realiseerden daarom grotere middeneilanden en brachten de snelheid van auto's naar beneden.

De invoering van 30 km/h zones op de Rivierweg, Fluiterlaan, Duikerlaan, Kerklaan en een gedeelte van de Reigerlaan vergroot de verkeersveiligheid. Om dit te ondersteunen is het van belang om ook op andere manieren voor meer veiligheid te zorgen, vooral voor langzaam verkeer. Op diverse kruispunten in Centraal Capelle gaan we daarom de doorstroming, veiligheid en inrichting verbeteren.

Op het kruispunt van de Kerklaan en de Reigerlaan werd hard gereden, konden fietsers niet goed oversteken en was er te weinig opstelruimte voor de auto’s in het midden van de Reigerlaan. We hebben het verkeer hier afgeremd door middel van een verhoogd verkeersplateau en door meer opstelruimte te creëren voor auto’s in het midden van de Reigerlaan. Bovendien zorgen grotere middeneilanden voor de mogelijkheid om over te steken in twee fasen. Hierdoor is het kruispunt ook voor fietsers en voetgangers veiliger geworden.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor onze nieuwsbrief 'Capelle bouwt aan de stad'. Maandelijks ontvangt u dan informatie over werkzaamheden in de stad.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten