Capelle aan den IJssel

Herinrichten Kerklaan- Zuid

Een belangrijke route van stadshart naar IJssel

De Kerklaan-Zuid vormt de verbinding van het stadshart naar de Hollandsche IJssel. Op dit moment is deze verbinding echter niet herkenbaar en niet aantrekkelijk ingericht. Dit komt doordat er weinig groen is en door de huidige asfaltbestrating.

Het toepassen van streetprint (asfaltverharding in de uitstraling van klinkerbestrating) en het toevoegen van bomen en hagen versterkt het ka­rakter van dit beschermde dorpsgezicht. Daarmee verbetert niet alleen de uitstraling van het gebied, maar wordt ook de route naar de IJssel beter herkenbaar als historische route naar de oude dorpskern.

Doe mee
We organiseren bewonersbijeenkomsten, waar bewoners inbreng hebben in de verandering van hun leefomgeving. Tijdens deze bijeenkomsten worden de plannen en het mogelijk ontwerp van de nieuwe situatie doorgenomen. Op basis van de gemaakte opmerkingen tijdens deze bijeenkomsten maken we een voorlopig ontwerp.

Afhankelijk van de planning wordt vervolgens een bijeenkomst met direct aanwonenden georganiseerd. Hierin kan men reageren op het voorlopig ontwerp. Deze opmerkingen worden uitgewerkt in het definitief ontwerp. Tijdens een laatste bijeenkomst gaan we met omwonenden in gesprek. We presenteren het definitief ontwerp en lichten onze keuzes toe.

Planning

Bewonersbijeenkomst, bewonersinbreng Voorbereidingsfase Uitvoeringsfase

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten