Capelle aan den IJssel

Gebiedsaanpak Schollevaar

Samen naar een mooi Schollevaar

De openbare ruimte in Schollevaar krijgt de komende jaren een flinke facelift. We beginnen met de herinrichting van het Pier Panderplein, en ook het winkelcentrum De Scholver wordt ingrijpend verbouwd. We nemen ook maatregelen om het verkeer veiliger te maken. Dit betekent dat we op een aantal doorgaande wegen rotondes aan gaan leggen en dat oversteekplaatsen veiliger worden gemaakt. Ook zijn we van plan om de uitstraling en inrichting van de openbare ruimte in Schollevaar flink te verbeteren. De werkzaamheden duren tot 2020.

Vernieuwing Pier Panderplein
Rond de zomer start de herinrichting van het Pier Panderplein. Het ontwerp van het plein kwam tot stand in samenwerking met omwonenden, de verenigingen van eigenaren en de eigenaar van winkelcentrum De Scholver. Er bleek vooral behoefte aan een groenere uitstraling. Daarom komen er meer plantenbakken en bomen. Ook komt er een breed bordes dat ruimte biedt aan terrassen en een mooie trap die de entree van het winkelcentrum met het plein verbindt. Sfeervolle verlichting, een speeltoestel, een locatie om de fiets te parkeren, zitgelegenheden en een podium maken deel uit van de nieuwe inrichting. Op de projectpagina van het Pier Panderplein leest u meer over de vernieuwing en bovendien worden hier enkele impressies getoond.

Renovatie De Scholver
Naast de opknapbeurt van het plein wordt ook het nabijgelegen winkelcentrum De Scholver ingrijpend gerenoveerd door de eigenaar Orange Capital Partners. Het wordt een prachtig winkelcentrum. Het krijgt nieuwe puien, vloertegels en er worden schoonmaak- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Aan twee kanten komen geheel nieuwe entrees. De renovatie gaat eind dit jaar van start en is waarschijnlijk rond de zomer van 2019 klaar. Zodra het definitieve ontwerp bekend is, plaatsen we dat op deze website. Voor vragen of informatie, kunt u contact opnemen met Orange Capital Partners. Zodra impressies van het nieuwe winkelcentrum beschikbaar zijn, tonen wij deze ook op onze website.

Veiliger verkeer
De gemeente neemt in Schollevaar ook maatregelen om het verkeer veiliger te maken. De verkeersveiligheid in Schollevaar is voor vele Capellenaren een doorn in het oog. Samen met inwoners van Schollevaar, politie en gemeenteraadsleden zijn verschillende maatregelen bedacht om het verkeer in Schollevaar veiliger te maken. Op een aantal doorgaande wegen worden rotondes aangelegd en oversteekplaatsen veiliger gemaakt. Op de projectpagina Verbeteren Verkeersveiligheid Schollevaar leest u hierover meer.

Herinrichting Zaanse Schans
Tot slot wordt ook de uitstraling en inrichting van de openbare ruimte in Schollevaar flink verbeterd. We gaan veel verschillende zaken grondig aanpakken. Van het vervangen van de riolering tot het ophogen van de straat, en van het verbeteren van verlichting en groen tot het waar mogelijk plaatsen van ondergrondse containers. Met name het gebied bij de Zaanse Schans verandert ingrijpend. Daar wordt ook nieuwe bestrating met kleuraccenten aangelegd. Op de projectpagina Herinrichting Zaanse Schans leest u hierover meer.

De input van de bijeenkomsten voor de verkeersveiligheidsmaatregelen is verwerkt in twee antwoordnota's die als verslagen zijn toegevoegd

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten