Capelle aan den IJssel

Fietscorridor Algerabrug - Capelsebrug

Deeltraject van de fietsverbinding tussen Rotterdam en Krimpenerwaard

-

Inleiding

Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben een pakket aan maatregelen opgesteld, dat relatief snel (start uitvoering 2020 – 2023) zorgt voor een vermindering van de files op de Algeracorridor.

Deeltraject Algerabrug - Capelsebrug

Eén van deze maatregelen is het verbeteren van de fietsverbinding tussen Rotterdam en Krimpenerwaard. Deze fietsverbinding is opgesplitst in een aantal deeltrajecten waaronder het gedeelte Algerabrug – Capelsebrug dat zich hoofdzakelijk op Capels grondgebied bevindt.

Bestaande fietsroute upgraden

De route loopt vanaf de Algerabrug via de Sibeliusweg en Schubertstraat door de wijk ’s-Gravenland richting Capelsebrug. Vanuit daar kunnen fietsers hun weg vervolgen richting Rotterdam. Het is een bestaande fietsroute die reeds veelvuldig wordt gebruikt. Door middel van een aantal maatregelen maken we de route aantrekkelijker, directer en neemt het comfort toe. Zo liggen er bijvoorbeeld nog deels tegels in plaats van asfalt en is een breder fietspad gewenst, kijkend naar de aantallen fietsers die er gebruik van maken. Door de fietsroute te upgraden, is het aantrekkelijker om de fiets te gebruiken in plaats van de auto. Een afname van het autogebruik leidt tot minder vertraging op de Algeracorridor, minder sluipverkeer door de Capelse wijken en een verbetering van de leefbaarheid.

Digitale informatieavond 13 januari 2021

Op woensdag 13 januari 2021 vanaf 19:30 uur vindt de digitale informatieavond plaats over de Fietscorridor Algerabrug–Capelsebrug. Tijdens deze online informatieavond vertelt de gemeente meer over de voorgestelde wijzigingen. De uitnodiging vindt u onder aan deze pagina.

Aanmelden 

In verband met de huidige coronamaatregelen organiseren wij deze bijeenkomst digitaal. Wilt u deelnemen aan deze digitale bijeenkomst? Meld u dan vóór 9 januari 2021 aan door een e-mail te sturen naar doemee@capelleaandenijssel.nl. Vermeld daarbij in het onderwerp de tekst “bijeenkomst Fietscorridor’’. U ontvangt dan een aantal dagen van tevoren een e-mail met daarin de instructies om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst. Het verslag van deze bijeenkomst plaatsen we op deze website.

Presentatie 

De presentatie die is gehouden tijdens de informatieavond kunt u onderaan deze webpagina vinden. Mocht u vragen hebben kunt u deze stellen via: doemee@capelleaandenijssel.nl. Een totaaloverzicht van de gestelde vragen wordt over ongeveer 3 weken ook op deze webpagina gepubliceerd.

Wilt u zich aanmelden? Mail ons.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten