Capelle aan den IJssel

Fascinatio NK9

Saxum Fascinatio

De wijk Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. Naam en de inrichting van de wijk zijn ontleend aan het boek Fascinatio, de wonderwind van Tom Manders jr. De wijk bestaat uit een woonwijk met daaromheen een ring van bedrijven en kantoren. Deze ring is door het uitbreken van de kredietcrisis nog niet af. De stagnerende kantorenmarkt en de toenemende vraag naar woonruimte maakt dat ook in deze buitenste ring woningbouw initiatieven mogelijk zijn.

Appartementen

Steingoed heeft samen met BPI vastgoed een voorstel met woningbouw voor deze locatie ingediend. Het plan bestaat uit de realisatie van 42 (huur en koop-) woningen.

Het plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan ‘Fascinatio- Capelsebrug’ (2013). Om de ontwikkeling mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft van 18 februari tot en met 31 maart 2021 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn zienswijzen ingediend. Deze worden momenteel verwerkt in een Nota van Beantwoording zienswijzen. U kunt de stukken inzien op de website van Ruimtelijke Plannen.

Het plan

  • Oppervlakte : 4.121 m2
  • Huidige bestemming : bedrijf
  • Status Kavel : gereserveerd

Informatieavond 27 januari 2021

Op woensdagavond 27 januari 2021 van 19.30 - 21.00 uur heeft een digitale informatiebijeenkomst plaats gevonden. Tijdens de bijeenkomst heeft Steingoed Projectontwikkeling B.V. en vastgoedontwikkelingsbedrijf BPI Vastgoed B.V. de bouwplannen toegelicht voor de kavels NK4 en NK9.

Presentatie
De presentatie kunt u downloaden onderaan deze webpagina.

Gestelde vragen genoteerd in Nota van Beantwoording
Op de informatieavond zijn een aantal vragen gesteld die wij in een overzicht hebben geplaatst en hebben aangevuld met de antwoorden. De nota kunt u downloaden onderaan deze webpagina.

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten