Capelle aan den IJssel

Fascinatio kavel 4K-2 Installatiebedrijf Lomans

Fascinatio

De wijk Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. Naam en de inrichting van de wijk zijn ontleend aan het boek Fascinatio, de wonderwind van Tom Manders jr. De wijk bestaat uit een woonwijk met daaromheen een ring van bedrijven en kantoren. Deze ring is door het uitbreken van de kredietcrisis nog niet af. De stagnerende kantorenmarkt en de toenemende vraag naar woonruimte maakt dat ook in deze buitenste ring woningbouw initiatieven mogelijk zijn.

Installatiebedrijf Lomans

Installatiebedrijf Lomans uit Capelle aan den IJssel onderzoekt huisvesting van haar bedrijf op dit kavel. Hiertoe zijn de eerste schetsen bij de gemeente aangeleverd en wordt gewerkt aan het verder uitwerken van deze ontwikkeling. Naar verwachting wordt voor eind 2019 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.

Informatieavond 16 december 2019

Op 16 december 2019 heeft Lomans haar bouwplannen gepresenteerd aan de buurt. De reacties op het voorstel waren positief. 

Omgevingsvergunning verleend

Op 23 december 2019 is de omgevingsvergunning aan Lomans voor de bouw van een bedrijfspand aan de Barckalaan 10 verleend. De vergunning is voor publicatie aangeboden maar door sluiting van het gemeentehuis in verband met het kerstreces en vakantie wordt het verlenen van de vergunning op 15 januari 2020 gepubliceerd. 

Start bouw

Hoewel er een bezwaar is gemaakt tegen de omgevingsvergunning van Lomans staat de start bouw gepland voor de week van 30 maart 2020. Een bezwaarschrift houdt dit niet tegen. Lomans is volop bezig met de realisatie van de bedrijfsruimte met bijbehorende kantoorruimte.

In gebruik name

Het pand is in gebruik genomen op 17 december 2020.

  •  Oppervlakte : 2.780 m2
  • Huidige bestemming : bedrijf
  • Status Kavel : verkocht

Planning

Bouw Lomans

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten