Capelle aan den IJssel

Fascinatio kavel 2k-4 Studentenhuisvesting ROM/Whitehouse development

Fascinatio

De wijk Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. Naam en de inrichting van de wijk zijn ontleend aan het boek Fascinatio, de wonderwind van Tom Manders jr. De wijk bestaat uit een woonwijk met daaromheen een ring van bedrijven en kantoren. Deze ring is door het uitbreken van de kredietcrisis nog niet af. De stagnerende kantorenmarkt en de toenemende vraag naar woonruimte maakt dat ook in deze buitenste ring woningbouw initiatieven mogelijk zijn.

Studentenhuisvesting

Whitehouse Development en de Rotterdamse Ontwikkelmaatschappij (ROM) hebben een voorstel ingediend voor de realisatie van (internationale) studentenhuisvesting. Het getoonde beeld is een eerst volumestudie naar de mogelijke realisatie van dit plan. Er wordt gesproken met een huisvestingsorganisatie die het pand moet gaan beheren. Voor deze ontwikkeling moet het bestemmingsplan worden aangepast. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 er een plan en ruimtelijke onderbouwing voor de aanpassing van het bestemmingsplan bij de gemeente worden ingeleverd.

Informatieavond 16 december 2019

Op 16 december 2019 wordt inzicht gegeven in heeft Whitehouse Development en ROM het plan voor studentenhuisvesting gepresenteerd. Er was lof voor het uiterlijk van het gebouw maar ook waren er geluiden te horen of de studentenhuisvesting niet op kavel van NK1, waar  nu de stadslandbouw is zou kunnen worden gebouwd.

Wethouder Struijvenberg heeft in de WOP-vergadering van 19 februari 2020 toegezegd serieus deze mogelijkheid met beide partijen te willen bespreken. 

  • Oppervlakte : 3.940 m2
  • Huidige bestemming : bedrijf
  • Status Kavel : gereserveerd
Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten