Capelle aan den IJssel

Fascinatio kavel 1K-7 west Vuicon Engineering

Fascinatio

De wijk Fascinatio is de jongste wijk van Capelle aan den IJssel en bestaat sinds 2001. Naam en de inrichting van de wijk zijn ontleend aan het boek Fascinatio, de wonderwind van Tom Manders jr. De wijk bestaat uit een woonwijk met daaromheen een ring van bedrijven en kantoren. Deze ring is door het uitbreken van de kredietcrisis nog niet af. De stagnerende kantorenmarkt en de toenemende vraag naar woonruimte maakt dat ook in deze buitenste ring woningbouw initiatieven mogelijk zijn.

Kantoorruimte met bedrijfshal

Dit kavel is afgesplitst van een groter kavel. Vuicon heeft hier een pand ontworpen met kantoorruimte en een bedrijfshal. 

Informatieavond 16 december 2019

Op 16 december 2019 heeft Vuicon haar plan voor een kantoor annex bedrijfsruimte gepresenteerd. De reacties op het voorstel waren positief.

Vergunning verlening

Op 19 maart 2020 is de omgevingsvergunning aan Vuicon verleend. 

Bouw

Er wordt hard gewerkt aan de voltooiing van dit pand aan het einde van 2020 verwachten wij dat het pand wordt opgeleverd en we kunnen starten met de aanleg van de parkeerpocket.

Parkeren

Het terrein wordt nu gebruikt om te parkeren door omliggende bedrijven. Gedurende de bouw zal het niet mogelijk zijn om van het terrein gebruik te maken. Veiligheid van de bouwers maar ook van bezoekers staat voor op. Op het perceel 2k-1 nabij Eastman worden tijdelijk extra parkeerplaatsen aangelegd.

In gebruik name

Het pand is in gebruik genomen op 30 november 2020.

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten