Capelle aan den IJssel

Een aantrekkelijk Stadshart

Een kloppend hart voor Capelle

Een aantal jaar geleden is de vernieuwing van winkelcentrum De Koperwiek al ingezet met de verbouwing en beperkte uitbreiding in het oostelijk deel van De Koperwiek (fase 1) ter hoogte van de Jumbo, Roobol en Geveke.

Vernieuwen winkelcentrum de Koperwiek
In 2017 is de vernieuwing doorgezet naar het middendeel (fase 2A), het gebied waar winkels als Kruidvat, Ici Paris en Xenos zich bevinden. Hier zijn niet alleen een horecaplein en nieuwe winkelunits gerealiseerd, maar ook een tweelaagse parkeergarage met circa 280 gratis parkeerplaatsen. De parkeergarage is groen ingepast ter hoogte van de toegang aan de Kerklaan-zijde. De eerste winkelunits zijn medio 2018 opgeleverd, de parkeergarage is eind oktober 2018 geopend.

In 2018 is begonnen met fase 2B. In deze fase is het expeditiehofje aan de Duikerlaan bebouwd en is een doorgang gerealiseerd ter hoogte van de voormalige schoenenwinkel Belder en de voormalige Vodafone richting de locatie van waar eerst slager Hartmans zat. Vodafone heeft zijn intrek in een winkel aan de nieuwe doorgang genomen. Met de realisatie van fase 2B is een winkelrondje gecreëerd. Hierdoor kan het winkelend publiek via twee routes door het winkelcentrum lopen.

In 2019 zijn er weer veel nieuwe winkels bijgekomen, zoals C&A, Choices, Only en Doppio.

Vernieuwen metrostation
In 2017 heeft de vernieuwbouw van het RET-station aan de Kerklaan-zijde plaatsgevonden. Het stationsgebouw uit 1994 heeft plaatsgemaakt voor een modern, comfortabel en veilig metrostation. Onder het station bevindt zich de bewaakte, gratis fietsenstalling van de gemeente met plaats voor ruim 200 fietsen. In 2020 wordt gestart met het vernieuwen van het RET-station aan de Stadsplein-zijde.

Sloop Rabobank

In de eerste helft van 2018 zijn de voorbereidingen getroffen voor de sloop van de voormalige Rabobank. In november 2018 was de sloop een feit. Hierdoor is er ruimte op het Stadsplein ontstaan om De Koperwiek onder de metrobaan (fase 3) uit te breiden. Ook zal het RET-station aan de Stadspleinzijde worden vernieuwd. In de tussentijd zal het Stadsplein worden gebruikt voor evenementen en festiviteiten.

Herinrichten Stadsplein
Op een later moment zal het Stadsplein opnieuw worden ingericht. Het ontwerp daarvoor is in 2017 gekozen door de Capellenaren. In een verkiezing waarin meer dan 2.500 stemmen zijn uitgebracht, heeft Capelle gekozen voor het lijnenmodel. In dit ontwerp is veel aandacht voor water, groen en zitelementen. Het nieuwe Stadsplein biedt bovendien ruimte voor de weekmarkt én meer terrassen.

Voortgang
De RET heeft in 2017 het metrostation aan de Kerklaanzijde vernieuwd. Wereldhave is begonnen met de revitalisering van winkelcentrum De Koperwiek. Fase 2a is gereed en ook fase 2b aan de zijde Duikerlaan is afgerond. De interne verbouwingen binnen de Koperwiek (fase 4) starten naar verwachting eind 3e kwartaal 2019 en zijn in de zomer van 2020 gereed. Aansluitend op fase 4 wordt de buitenruimte door de gemeente aangepast.

De ver-/nieuwbouw van het RET-station aan de Stadspleinzijde en fase 3 Stadsplein (uitbreiding van de Koperwiek) beginnen in het voorjaar van 2020. De revitalisering, verbouwing en uitbreiding in het Stadshart wordt afgerond met de oplevering van het nieuwe Stadsplein, eind 2021.

Planning

Verbouwing Koperwiek fase 2a Opening nieuwe winkels Koperwiek fase 2a Opening parkeergarage fase 2a Sloop Rabobank Stadsplein Uitbreiding Koperwiek fase 2b Vernieuwing RET-station Stadsplein Uitbreiding Koperwiek fase 3b Realisatie nieuw Stadsplein

Downloads

Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten