Capelle aan den IJssel

Bermweg 374 - Uitbouw

Winnaar Gouden IJsselsteen 2020

De initiatiefnemer van dit plan wilde graag zijn woning uitbreiden door de achterzijde te verlengen. Deze uitbreiding is eigentijds ontworpen waarbij rekening is gehouden met locatie van de woning en het karakter hiervan. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het ontwerp.

Deze ontwikkeling heeft de juryprijs gewonnen in de categorie Klein!

Jury waardering

"Een mooie en zorgvuldig ontworpen uitbreiding van de woning. De kapvorm is doorgezet, en de uitbouw komt als vanzelfsprekend daaruit voort. Veel aandacht voor de kwaliteit aan de achterzijde. Een passende uitbreiding van de woning, die bijdraagt aan het karakter van de Bermweg en Capelle a/d IJssel"

"Het huis twee keer groter maken zonder het beeld te veranderen aan de Bermweg en een luifel om de entree zichtbaar te maken is goed geslaagd. Een nieuwe eigentijdse en transparante voorkant aan de waterkant is een aanwinst"

"Eigentijdse verlenging van het hoofdvolume. Een verlenging van de kap komt vaker voor, maar deze wijze van eigentijdse invulling is aansprekend. Strak en modern door stalen puien en veel glas"

"De uitbreiding aan deze woning voorziet niet alleen in extra leefruimte, het laat zien dat karakteristiek en modern prima samengaan. De kenmerkende kapvorm is doorgetrokken en aan de achterzijde is de gehele gevel, inclusief aanbouw, voorzien van grote glasvlakken in stalen kozijnen. Het geeft toekomstwaarde aan deze woning en past qua ontwerp, materiaalgebruik en uitstraling prima in dit historische stukje Capelle"

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten