Capelle aan den IJssel

Barbizonlaan 50

Transformatieproject in Roer

Aan de Barbizonlaan 50 wordt een kantorenpand getransformeerd tot een zorghotel. Ook verkend de eigenaar de mogelijkheden voor Barbizonlaan 64.

Het bestaande kantoorgebouw uit 1997 zal worden getransformeerd naar een zorghotel. Deze functieverandering voorziet in de behoefte van herstelzorg. Over het algemeen worden er mensen opgevangen die zojuist zijn ontslagen uit het ziekenhuis (eerstelijns verblijf). Daarnaast wordt voorzien in de behoefte aan geriatrische revalidatie waarbij kwetsbare ouderen worden geholpen om terug te keren naar de thuissituatie. De nadruk ligt vooral op kortstondig verblijf met ondersteunende zorgvoorzieningen.

Het bestaande kantoorpand zal worden gestript tot op het casco en met één extra bouwlaag worden uitgebreid. Aan de achterzijde van het kavel wordt het gebouw vergroot door haaks op het bestaande volume een vleugel te bouwen. Het zorghotel heeft dan een L-vormige plattegrond. In dit volume zijn 52 eenheden herstelzorg gedacht met algemene ruimtes zoals restaurant met keuken, fysiotherapie en artsenkamers.

Het idee is om deze vormentaal voort te zetten op het kavel van Barbizonlaan 64. Door deze aanbouw ontstaat er een U-vormig gebouw met een hoogte accent ter plaatse van de uitbreiding. Zodoende staat dit gedeelte wat meer op zichzelf ten opzichte van het zorghotel op het terrein van Barbizonlaan 50 maar vormt het tegelijkertijd één geheel. Het programma van de beoogde uitbreiding op het terrein van Barbizonlaan 64 bestaat uit 21 eenheden met gemeenschappelijke woonkamer en is bedoeld als intensieve zorg. Dit gedeelte is bedoeld voor langdurig verblijf in tegenstelling tot de logiesfunctie van het aangrenzende zorghotel. Beide functies maken gebruik van elkaars voorzieningen en zijn een antwoord op een groeiende zorgbehoefte.

Door de tussenvleugel tussen de twee gebouwen op te tillen ontstaat er ruimte om onder het gebouw te parkeren. Naast het parkeren op eigen terrein worden de bestaande parkeerplaatsen naast en in eigendom van Barbizonlaan 64 gebruikt.

Het totale gebouw zal worden voorzien van een lichte baksteen met een raster bestaande uit naar buiten liggend metselwerk. Dit reliëf is naast het verschil in diepte ook gevoegd met een donkere voegkleur zodat en vormt een duidelijk onderscheid. Ter plaatse van de bestaande nissen, schuine gevelvlakken en de overbouwde parkeerplaatsen is gekozen voor een zwarte baksteen dat een duidelijk contrast vormt met de rest van de gevel. De combinatie van deze kleuren zorgt voor een rijke compositie met de speelse verdeling van de kozijnen. 

Heeft u een transformatieverzoek? Wij gaan graag met u in gesprek.
Meer weten over dit project?

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten